Weer van dat! Regen…

Onlangs las ik deze ietwat grappige spreuk: Het leven is in de herfst pas goed, als je elkaar de das om doet. 
Zo erg vind ik de herfst nu ook weer niet, dat ik er iemand de das voor om wil doen, maar vanmiddag baalde ik weer even als een stekker toen ik vanop m’n bureau naar buiten keek. De herfst wil mij de das omdoen, vrees ik. Het water viel weer met bakken uit de hemel, net op het moment dat m’n middagpauze begon. Na een paar zuchten me toch maar naar de kleedkamer gerept om me om te kleden. Had geen regenjasje bij, enkel een mouwloze windbreaker. Dat moest maar voldoende zijn over m’n longsleeve. Eenmaal buiten was ik na enkele stappen al goed nat, maar de temperatuur en (het gebrek aan) wind vielen gelukkig wel redelijk goed mee. Na een dikke kilometer liep ik onder de beschutting van de bomen en deerde de regen me totaal niet meer. Ik had er duidelijk weer goed aan gedaan om niet te plooien en gewoon te gaan. Ha! 

Het liep in het begin wat stroefjes. Die 30 km van zondag hadden natuurlijk wat sporen nagelaten. Na een kwartiertje was ik eindelijk wat warmgedraaid en die stroefheid verdween als sneeuw voor de zon. Ik kon eindelijk beginnen genieten en het was ook echt genieten dat ik deed. De paden van het park Den Brandt waren deels overstroomd, wat het gewoon ontzettend leuk maakte. Lekker hobbelen en springen tussen de plassen, zien dat ik mijn schoenen niet verloor ergens diep in de modder. Voor ik het wist was mijn uurtje weer bijna voorbij en moest ik terug naar m’n werk lopen. Het werd een traag loopje, 9,1 km in een kleine 59 minuten. Perfect herstelloopje dus. 

Stiekem hoop ik toch wel op droog weer aanstaande zondag hoor. 30 km in de gietende regen in die open vlaktes daar in Geldrop, zie ik niet zo goed zitten…

foto 't Is Voor Niks-loop 2012 (zelf getrokken)
foto ’t Is Voor Niks-loop 2012 (zelf getrokken)
Advertenties

2 gedachten over “Weer van dat! Regen…

  1. Misschien tot zondag ergens Ruth, maar ik loop maar 15 km als beginnend trailertje 😉 Prachtige foto trouwens en ik hoop op mooi weer, want vandaag werd ik ook weer kleddernat.

    groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s