Gratis en voor niks – de ’t Is voor Niks-loop in Geldrop

Je moet het maar doen: een pracht van een loopwedstrijd doorheen de Geldropse natuur organiseren, met verschillende afstanden, perfect georganiseerd (drankposten, warme douches, een gezellige ontvangstruimte voor vooraf en nadien, parking, …) en aan je deelnemers geen eurocent aanrekenen. Dat doen ze in Geldrop met de ’t Is voor Niks-loop nu al enkele jaren aan een stuk. Dat het evenement met deze formule al vanaf augustus volboekt zit, moet je er wel bijnemen.

Het is dan ook de moeite om eraan deel te nemen. De sfeer is er top, het parcours is om je vingers van af te likken. Ik nam er dan ook met veel plezier voor de 2e keer deel, terug voor de 30 km. Ideaal als training voor de marathon van Kampenhout, maar deze loop begint ook een beetje een reünie-feestje te worden met tal van loopvriendjes. Vooral m’n Hollandse loopvriendjes dan, die ik jaren terug via het bloggen heb leren kennen. Te veel om op te noemen, maar het was dit jaar toch ook weer een blij weerzien met een 15-tal mensen uit Nederland en België.

De 30 km liep ik vandaag met m’n eigen coach Tiny. We werden vergezeld door Martine, Isabelle en Karin. Daarnaast was het wat haasje-over-spelen met nog andere bekenden, het werd dus een vrolijke gezellige boel onderweg.
M’n benen voelden prima aan en ook conditioneel ging het vlotjes vandaag. Het was onderweg genieten van de verhalen van m’n kompanen, en natuurlijk ook van het prachtige parcours, al ligt het er wat gehavend bij op sommige plaatsen. Blijkbaar is er een gigantisch ontbossingsproject bezig om de natuur de kans te geven om onderliggende zaden te laten ontkiemen. Het zal er de komende jaren dus steeds wat anders gaan beginnen uitzien.

Rond km 20 moest Karin ons wat laten lossen, en Belle die had net goeie benen en liep van ons weg. Bleven we over met ons drietjes, maar verhalen genoeg om elkaar te vertellen.
Rond km 25 begon de vermoeidheid wat op te komen en kreeg ik even last van m’n maag. Ik denk dat m’n water wat té koud was, want de maaglast kwam vlak na het drinken. Gelukkig ebde dat snel weer weg en ik durfde nog een laatste gelletje innemen om de vermoeidheid weg te werken. Dat hielp en de laatste kilometers werden nog vlotjes gelopen. ‘k Was wel blij dat we er waren hoor, maar ik had niet het gevoel dat ik helemaal aan het einde van m’n latijn was. Dat geeft weer wat vertrouwen voor Kampenhout alleszins.

Een aanrader dus, die ’t Is voor Niks-loop! En dat allemaal gratis en voor niks!

P1030785
foto door mezelf genomen editie 2012
Advertenties

2 gedachten over “Gratis en voor niks – de ’t Is voor Niks-loop in Geldrop

  1. Hi Ruth,

    Toen jullie binnenkwamen stond ik al onder de douche, omdat ik voor veel te weinig km’s (15) had ingeschreven, want ik vond het jammer dat ik er al was. Ik ben zeker zo enthousiast als jij over deze loop. Ongelooflijk ook: ’t is voor niks,
    Goed gelopen.

    Groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s