rondje mtb’ers ontwijken

De zwaarste trainingen zitten er op in de aanloop naar de marathon van Kampenhout. Vrijdagavond liep ik samen met loopmaatje en clubgenote Christine. Een toerke naar Hever en weer terug. 9 km rustig keuvelen zonder dat er een moment stilte viel. Het was dan ook al lang geleden dat we nog samen liepen (door een blessure bij Christine), we hadden veel bij te praten!

Normaal gezien zou ik vandaag (zondag) in de namiddag dan weer een fors stukje met Christine gaan lopen in het Zoniënwoud. Ventje stak daar echter een stokje voor. Tja, hij mag zo nu en dan ook wel eens de agenda bepalen natuurlijk, héhé. Geen gezamenlijke duurloop dan maar, wel weer op tijd m’n bedje uit voor een ochtendlijke 30’er. Om kwart na 8 vanmorgen trok ik in m’n uppie op pad, met Studio Brussel als achtergrondgeweld. Podcast van de Afrekening mee en toen m’n Ipod 2u later uitviel (dat ding is dringend aan vervanging toe) de radio van m’n gsm ingeschakeld en zo voort naar Stubru geluisterd. Lang leve de techniek! Het gebabbel van de DJ’s maakte dat ik precies toch wat gezelschap had, heel fijn.

Ik besliste pas tijdens het lopen hoe de route zou ontwikkelen, een beetje improviseren onderweg dus. Eerst wat langs de Leuvense Vaart gelopen, vervolgens naar Hofstade getrokken en daar het Domein ingelopen. Is het Domein normaal altijd een rustgevend plekje om te lopen, vandaag was dat helaas niet het geval. Enkele honderden mountainbikers terroriseerden het domein. In het Domein zijn er afgebakende mountainbike-routes, maar deze bende fietste het joggingparcours af. Geregeld moest ik opzij springen om niet frontaal in aanraking te komen met zo’n terrorist. Jammer genoeg lag het niet aan die mountainbikers zelf dat ze het joggingparcours volgden. Het bleek zo uitgezet door een organisatie die vanuit Schiplaken een mtb-tocht organiseerde. M’n rondje in het Domein werd dus al grondig verpest door die honderden wildelingen, niet veel verder kwam ik weer hele hordes tegen, toen ik Schiplaken binnenliep en daar de startplaats van de toertocht passeerde. Toen ik Schiplaken-bos inliep, moest ik weer een 5-tal keer in de kant springen (want het is toch zo leuk om op zo’n smal bospad met 7 naast elkaar te fietsen…). Enorm irritant. Een beetje later liep ik het Steentjesbos in en dat had de organisatie gelukkig uit de mtb-route gehouden. Dat Steentjesbos was trouwens een nieuwe ontdekking. Ik had al vaker de weg langsheen het bos genomen, maar was er nog nooit ingelopen. Wow, waarom had ik dat nu nog nooit eerder gedaan? Een heerlijk plekje om te verdwalen, weg van de bewoonde wereld. Een idyllisch plaatsje waar ik vandaag een 3-tal kilometer in rondgedwaald heb. Ik zat al aan 24 km tegen dat ik er weer uitliep en moest nog naar huis hé. Maar volgende week ga ik er weer naartoe, da’s zeker!

Het laatste stuk naar huis ging zonder problemen. Na 30,3 km (in 3 u 07 min) stond ik weer aan m’n deur. M’n benen waren blij dat ik mocht stoppen, maar echt moe voelde ik me niet. Geslaagde laatste lange voor Kampenhout!

Nu nog 12 dagen taperen (o jee!!) en gezond blijven en laat dan die marathon maar komen!

Marathon-1024x646

Advertenties

2 gedachten over “rondje mtb’ers ontwijken

  1. Dit vind ik wel heel grappig. Mijn man was een van de wildelingen van de mtb tocht (van kwb weerde trouwens). Hij beklaagde er zich over dat de wandelaars in de weg liepen 🙂

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s