when you fall off a horse…

Na het debacle van zaterdag kreeg ik van verschillende mensen het advies om zo snel mogelijk weer een marathon te plannen. Onder het mom van “when you fall off a horse, get right back on” en “je bent toch getraind”. Tja, da’s wel waar natuurlijk. Het werd helemaal te gek toen zelfs mijn eigen ventje het voorstelde. Hij die altijd loopt te zeuren als ik weer eens een dagje weg ben voor een wedstrijd, stelde voor dat ik nog eens een dagje weg extra zou inplannen! Huh. Ofwel verbergt ie iets, ofwel was ie gegrepen door mijn teleurstelling die ik zaterdag echt niet kon wegsteken.

Zondagmorgen begon ik dan toch maar eens wat rond te surfen en vond wel iets valabel. Wel niet zo dichtbij in de zin van volgende week al, eerder begin februari. Verstandig als ik ben, vroeg ik toch maar de mening van m’n coach. Die tikte me direct op de vingers. Er zit wijsheid in die man, dus luister ik braaf. En natuurlijk had hij weer gelijk: Mont Blanc is mijn doel, niet het rechtzetten van deze mislukte marathon. De komende maanden komen er sowieso weer een paar mooie uitdagingen aan, genoeg om m’n zelfvertrouwen weer wat aan te kweken.
De stoute marathonplannen dan maar weer eventjes in de kast opgeborgen en focus voorwaarts naar juni 2014!

Gisterenmiddag heb ik dan na 2 volle dagen rust m’n loopschoenen aangetrokken voor een korte hersteltraining. Het ging voor geen meter. M’n benen wogen als lood, de spieren voelden nog heel pijnlijk aan. Het was dus schuifelend lopen en proberen volhouden. Na 5,8 km was ik weer thuis, blij dat de marteling achter de rug was. M’n spieren hebben het zaterdag dus zwaar te verduren gehad. Niet abnormaal, gezien ik volledig gedeshydrateerd was en m’n spieren dus ook onvoldoende voeding en zuurstof hadden binnengekregen.

Vandaag geen looptraining gedaan, niet alleen omdat ik het niet zag zitten, maar ook omdat een onverwachte gebeurtenis effe ons leventje overhoop heeft gegooid. Sinds augustus hebben we twee jonge katjes in huis, Sookie en Peppa, ondertussen 7 maand oud en naast onze Seppe de lievelingetjes hier in huis. Al enkele dagen was Peppa een beetje stiller en rustiger dan anders. Maandag begon het echt op te vallen dat er precies iets niet in de haak was. Maar beestje at nog goed, kwam zelfs altijd bedelen voor eten. Enkel spelen deed ze niet zo hevig. Ik vatte het plan op om er woensdag eens langs de dierenarts mee te gaan. Gisteren werkte ik van thuis uit en deed ze redelijk normaal, at ze ook nog wat. ’s Middags kwam ze bij mij liggen op m’n dossier, lekker cosy en schattig dat ik een foto nam.peppa werkt

Rond half 5 ging ze plots fel achteruit. Ze liep te waggelen, legde zich plat op de grond, kroop in haar kattebak en bleef daar inliggen. Heel verontrustend gedrag. Dierenarts gebeld, die vroeg van de temperatuur te nemen. Katje had geen koorts, dierenarts had al volgeboekte agenda rest van de avond dus ik mocht woensdagmorgen langskomen. Ondertussen leek Peppa maar zwakker en zwakker te worden. Ze had zich onder de kerstboom gelegd en om het kwartier ging ik checken. Rond 20u30 hoorden we een raar geluidje van daar komen en toen ik ging kijken lag ons Peppa helaas dood onder de boom… We waren allebei in shock natuurlijk, vooral omdat het zo razendsnel was gegaan. Toen ik de dierenarts terugbelde, schrok die ook enorm. En het was direct gissen naar de oorzaak. Vanmorgen dan Peppa naar haar gebracht en Sookie ook meegenomen voor een grondig onderzoek. Vermoedelijk is een combinatie van 2 dingen Peppa plots zo fataal geworden: een aangeboren hartkwaal (ze was altijd al rustig, rapper moe en wat buiten adem en woog 1 kg lichter dan haar zusje (nl. 2 kg vs 3 kg) wat 4 weken geleden bij de sterilisatie al opviel) en dat in combinatie met een dodelijk virus (ofwel Fipp ofwel kattenleucose (dat ze dan al bij zich droeg sedert de geboorte, maar nu pas uitgebroken)). Door de hartkwaal is ze vermoedelijk zo snel daaraan gestorven. Dierenarts zei dat we onszelf niks moesten verwijten. Enkele dagen eerder langskomen had dit niet kunnen voorkomen, omdat de symptomen zo vaag waren (en tegen die virussen niks is opgewassen). Bij Sookie werd nu een bloedstaal afgenomen om te zien of één van die twee virussen ook bij haar aanwezig is. Mogelijks is Sookie er wel resistent of immuun tegen en was dit bij Peppa niet het geval doordat ze al zwakker was.
Heel plots moesten we dus een geliefd huisgenootje al terug afgeven en dat na amper 4 maanden bij ons gewoond te hebben. Gelukkig beseft onze Seppe er niks van. Sookie en Peppa leken enorm hard opeen en hij ziet dus nog altijd zo’n lapjeskat hier rondlopen en da’s voor hem voldoende blijkbaar… Hij stelt zich er alleszins geen vragen bij. Sookie mist haar zusje enorm, dat merken we wel. Voorlopig komt er geen nieuw zusje. Op 6 maanden twee keer een kat moeten afgeven is wat te veel van het goeie. Eerst maar eens zien dat Sookie de komende periode goed doorkomt.

Het lopen staat dus even enkele dagen op een laag pitje. Hopelijk vind ik vrijdagavond weer wat moed en energie om met de loopgroep te gaan lopen.

Advertenties

3 gedachten over “when you fall off a horse…

  1. Ach wat jammer en verdrietig van jullie poes Ruth en juist in een periode dat je wel een opkikker kunt gebruiken.

    Verder gaan op weg naar je volgende uitdaging is niet doorgaan waar je gebleven was met je laatste marathon. Blijkbaar moet je een stapje terug in je trainingen om een stap voorwaarts te kunnen maken. Hoe je daar mee omgaat is medebepalend voor hoe het uit gaat pakken. Als je het kunt zien als dansen (stapje voor, achter, links, rechts etc.) dan ben je zeker op de goede weg naar de Mont Blanc.

    Een goed afscheid van jullie poes gewenst en verder goed herstel!

    Groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s