kerstcalorieën

Zo, de kerstdagen hebben we weer gehad. Ook al is het altijd heel gezellig en knus  (we pakken het niet te groots aan), ik ben altijd wel weer blij dat het gewoon voorbij is. Vooral het vele eten heeft daarmee te maken. En dan hebben we het dit jaar nog sober gehouden. Bij m’n schoonouders stonden er op kerstavond scampi’s als voorgerecht en één of andere vissoort als hoofdgerecht op het menu. ’t Zijn dan ook overtuigde vegetariërs. Enkel het dessert (ijs) was zwaar te noemen. Bij mijn ouders, op kerstdag, was het een gamma aan koude vis- en groentehapjes door m’n ventje gemaakt. Niks zwaars bij, maar wel veel (hij maakt altijd eten voor een heel leger). Ik had me echter tevoren wat te veel volgepropt met aperitiefhapjes, dom van mij. Ook qua drank heb ik me niet laten gaan, da’s het voordeel van Bob zijn. En ook een driejarige in huis hebben, heeft z’n voordelen. We waren beide avonden al weer vrij vroeg weer thuis. Niks slaaptekort gehad! Op dat vlak was het een sobere, maar fijne kerst alleszins.

???????????????????????????????????????Toch is er 1,5 kg bij op de weegschaal! Aarrrggghhh… Ik ben echt niet gezegend met goeie genen. Het type dat maar naar eten moet kijken en de kilo’s komen er al bij aan, zo lijkt het wel.
Gelukkig hebben we deze week samen vakantie en hoefde ik mijn looptrainingen tot nu toe niet op onmogelijke momenten inplannen. Maandagmorgen, woensdagmorgen (kerstdag) en deze morgen trok ik m’n loopschoenen aan om wat overtollige kerstcalorieën weg te lopen. Tot nu toe zonder veel effect, grrr…Maar het waren wel heerlijke looptrainingen. Maandag een kort toerke van 40 min (6,6 km), woensdag ging het al iets verder (10,6 km) en vanmorgen had ik het gevoel dat ik wel kon blijven lopen. Uiteindelijk wel gestopt na 12 km, omdat ik aan m’n ventje beloofd had van maar een uurtje weg te blijven (’t werden 10 minuten meer). De training op woensdag was wel vreemd. Om 8u op stap op kerstdag, het leek alsof de apocalyps had plaatsgevonden. Geen levende ziel buiten te bespeuren, geen enkele auto op de baan. Ik leek de enige overlevende te zijn. Pas tegen het einde van de training kwam ik nog drie anderen tegen en reed er toch al één wagen rond in het dorp. zombiea
Vanmorgen was ik iets later en bleek ik niet de enige sportieveling te zijn. Zelfs op m’n favoriete trailstukje in het bos, had ik even gezelschap van een andere trailer. Ik verschoot zo hard dat ik struikelde over een boomtak en even twee meter in zweefvlucht was. Zonder erg hoor, kon me herpakken zonder te vallen. De man verontschuldigde zich uitvoerig, haha. Ik vond het vooral grappig.

Als het weer enigzins doenbaar is, ga ik morgenavond even naar de loopgroep om daar één rondje mee te lopen (5 km). Vrees alleen dat er geen kat gaat zijn, want bijna allemaal doen ze zaterdag de eindejaarscorrida in Leuven mee….dat heb je als de clubcoördinator mee die boel daar organiseert natuurlijk. De drukte in Leuven kan ik missen als kiespijn. Zaterdag staan er wat meer romantische plannen op de agenda, want a.s. weekend zijn mijn ventje en ik 12 jaar samen. Time flies!!

passion

Advertenties

Een gedachte over “kerstcalorieën

  1. Ach ja, de weegschaal. Ik heb er net voor de gein ook even op gestaan met ongeveer hetzelfde resultaat. Ik zeg: morgenochtend eerst even naar het toilet en dan nog maar eens proberen. 😉
    Alvast gefeliciteerd en veel plezier zaterdag!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s