de laatste lange

2013 loopt bijna ten einde en dat uit zich op sociale media volop in allerlei statistiekjes over ons “loopgedrag”. Een echt jaaroverzicht maken doe ik niet, de foto’s zag je reeds hier, maar een paar statistiekjes volgen zo meteen in dit berichtje, beloofd!

Vrijdagavond was ik opnieuw niet te houden. Het regende en toch wou ik gaan lopen. Normaal gezien loop ik 3 à 4 keer per week. Nu met de vakantie is dat plots een keertje meer (5 x) en het gaat me verbazend goed af. Niet dat ik zoiets een heel jaar moet volhouden, dan ligt blessureleed zeker op de loer. Maar nu zo een weekje kan het eens geen kwaad, hoop ik toch.
Naar de loopgroep dus en er was gelukkig een gezellig bendeke verzameld om een toer te lopen. Ik kreeg het gezelschap van Roger en Dirk. Samen trokken we eropuit voor een toerke van 7,5 km tegen 10 km/u. Onderweg gezellig kletsen, de tijd vloog voorbij. Geen druppel regen gehad onderweg, het was gestopt met regenen zodra we vertrokken.

Gisteren was dan een rustdagje, letterlijk. In de namiddag bezoekje aan de privé-sauna en daarna een candle-light dinner met m’n ventje. 12 jaar samen zijn mag al eens gevierd worden.
Vanmorgen mezelf met veel moeite uit bed gerold. Had té veel gegeten op restaurant de avond ervoor en dat wrong stevig tegen. Zondag is duurloopdag…volharden dus! Daar heb ik geen spijt van gehad. Om half 9 de deur uit voor m’n laatste lange duurloop van 2013 en het was genieten van begin tot eind. In totaal 14,8 km afgelegd in 1,5 uur. Het liep soepel en m’n maag was gelukkig geen spelbreker.

Morgenvroeg plan ik nog een rustig kort toerke van een 6,5 km om het jaar af te sluiten. Dinsdag gaat het niet lukken om te lopen, maar ik heb als goed voornemen wel om op woensdag 1 januari het jaar lopend in te zetten (weliswaar pas rond 9u ’s morgens en niet om middernacht).

Als de kilometers morgen nog worden afgelegd, eindig ik daarmee 2013 met 2130,7 km. Dat zijn er een 300 meer dan in 2012! Die afstand legde ik in 223 uur af. Per maand loop ik gemiddeld ongeveer een 170 km. Juni was m’n topmaand, toen liep ik 212 km bij elkaar In december eindig ik op 200 km. Januari was de “zwakste” maand met amper 130 km op de teller.
Of ik deze cijfertjes kan evenaren in 2014 durf ik nu nog niet te voorspellen. En het doet er ook niet echt toe. Belangrijkste blijft voor mij nog steeds blessurevrij blijven en genieten van de sport!

update: maandagmorgen nog 7 km gelopen, waarmee het jaartotaal uiteindelijk op 2131,2 km komt!

Iedereen een zeer mooi sportief vrolijk 2014 toegewenst!

foto kerstkaartBLAUWFOCUSdef

Advertenties

3 gedachten over “de laatste lange

  1. Voor mij ook een toename in km’s Ruth… dat we er maar van mogen blijven genieten en dat het geen junkkm’s worden. Goede voorbereiding van je UTMB gewenst en een goed (loop)jaar in 2014.

    Groetjes,

    Dorothé

    1. absoluut Dorothé, genieten blijft hoofdprioriteit.
      De UTMB is nog een brug te ver voor mij, da’s 160 km 😉 Ik hou het in 2014 gewoon bij de marathon aan de Mont Blanc 😉

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s