gelezen: Relentless Forward Progress van Bryon Powell

Als uitsmijter van 2013 gooi ik er nog even een korte boekrecensie bij. Gisteren finishte ik het boek Relentless Forward Progress – A guide to running ultramarathons van Bryon Powell.

Eigenlijk hoef ik hier geen recensie neer te pennen, want Martine deed dat al eens op haar blog. Wil je dus concrete info over wat er zoal in dit boek staat, kijk dan even hier.
Het was trouwens Martine haar blog die me overtuigde om dit boek te kopen. Ik ben misschien geen ultraloper, voor mij is een onderneming als de Mont Blanc Marathon wel meer dan een gewone marathon. Loop ik in een gewone marathon 4,5 uur, bij de Mont Blanc Marathon zou dat wel eens dubbel zo veel kunnen worden. De vele hoogtemeters, het feit dat je je in hooggebergte bevindt en niet in onze laaglanden, het zijn aspecten die het toch wel wat anders dan normaal maken. Daarom dat ik dit boek ter hand nam.

Wat ik vooral onthouden heb:

  • ik hoef geen schrik te hebben, mijn huidige trainingsbasis is voldoende om het avontuur in juni aan te gaan (mits ik voldoende blijf trainen natuurlijk en ook de nodige hoogtemeters train);
  • ik heb, als ik Powell mag geloven, zelfs voldoende basis om een 50 km te doen;
  • probleem is dat ik nu ook goesting heb om me eens aan een 50 km te wagen (shit!)
  • problemen qua voeding, maaglast, krampen etc…het overkomt zelfs de toppers, niet alleen stommeriken zoals ik. Experimenteren en ondervinden, da’s de opdracht. En wat voor de ene werkt, werkt niet voor de andere;
  • ultratrails lopen = deels hardlopen / deels wandelen. Niks mis mee! En je mag dus ook tijdens trainingen wat wandelen, dat hoort er gewoon bij.

Verder bevat het boek ontelbare nuttige tips, niet alleen van Powell zelf maar ook van andere ultratrailers die in het boek aan bod komen. Advies rond het uitkiezen van je eerste ultra, welke spullen mee op pad te nemen, omgaan met hitte of koude, acclimatiseren op hoogte, etc… het komt allemaal aan bod. Uiteraard staan er ook een paar schema’s in, handig om als leidraad te gebruiken als je voor een eerste keer naar een ultra toewerkt.

Top boek!

Relentless-Forward-Progress-cover-250x375

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s