de Muur op

Na de vorige twee weken altijd Boortmeerbeek als uitvalsbasis gehad te hebben voor m’n looptrainingen, mocht het vandaag eens een ander decor zijn. Michael en Carmen organiseerden weer een training op de Weefberg in Averbode en ik ging maar al te graag in op de uitnodiging. Naast die twee, waren er nog een heel aantal andere lopers opgedaagd, zoals clubmaatje Christine en enkele Facebook-buddies. Gezellig! Maar al die stoere mannen (en vrouw) gingen wel voor 4* 8 keer de beklimming van de hoogste steilste heuvel, de Muur.  Zulk bruut geweld op m’n lijf zag ik niet zitten en gelukkig voor mij Carmen ook niet. We kozen voor de “woessie-toer”, zoals we hem zelf omgedoopt hebben. Moedig als we zijn, besloten we in die toer ook de Muur mee op te nemen. Of we hem effectief zouden oplopen, dat zouden we nog wel zien.

Door die extra heuvel kwam één ronde uit op 3,5 km met telkens zo’n 80 hoogtemeters per ronde (3 stevige heuvels). Niet slecht. Het liep voor mij alleszins gesmeerd vanaf de eerste meters. Tot aan die fameuze Muur weliswaar. Geen idee van het stijgingspercentage, maar tegen het einde voelt het aan als 50% of zo. Tot halfweg kon ik blijven lopen (tenminste, als je dat lopen kunt noemen), daarna was het stappen naar boven. Hoe die stoere mannen (en vrouw) daar al lopend opgeraken, is me een raadsel. Heftig! Voor Carmen was het ook harken, maar die had zaterdag nog een duurloop van 20 km gedaan, dat zat nog wat in haar benen.  Op ’t gemakske aan dus, onderweg wat keuvelen en samen de heuvels opharken. Leuk!

foto van Michael. De Muur van bovenaf gezien
foto van Michael. De Muur van bovenaf gezien.

Op m’n schema stond een duurloop van 1,5 uur vandaag, na 4 rondes had ik dat doel al bereikt.  Ik was niet tevreden met amper 14 km op de teller, dus besloot nog een klein lusje aan te breien zodat de kaap van 15 km toch behaald werd. Na 15,3 km stond ik aan m’n auto terug, eigenlijk nog helemaal niet moe. Maar ja, niet overdrijven hé. Had vrijdag ook weer een uurtje gelopen, dat maakt weer 5 trainingen deze week. Lijfje heeft wat rust nodig nu.

In de namiddag ben ik nog wel met m’n twee ventjes gaan wandelen. Er was een wandeltocht in Zemst-Laar, niet zo ver van ons thuis. We kozen voor de lus van dik 7 km. Het wandelen ging goed, maar verdorie…wat een saaie wandeltocht. Echt niks aan! Maar allé, grote vent had zich voorgenomen om terug het wandelen op te pikken, dus bij deze is zijn wandeljaar ingezet!

in de plassen stampen vond onze Seppe wel heel fijn natuurlijk
In de plassen stampen vond onze Seppe wel heel fijn natuurlijk.
Advertenties

Een gedachte over “de Muur op

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s