buiklanding

Nu de vakantie achter de rug is, valt alles weer terug in zijn gebruikelijke routine. Op zich niet zo erg, alhoewel het vroege opstaan me maandag niet al te best afging. Hopelijk word ik die routine ook weer snel terug gewoon.
Maandag weer naar het werk, overvolle mailbox doorspartelen en de draad weer oppikken. Dinsdag werkte ik dan thuis. Kwestie van de week al eens goed te breken. Om kwart voor 7 opgestaan en om 7u stond m’n laptop al op. Zalig. Al eventjes gewerkt tot Seppe uit bed moest, die aan het ontbijt gezet en ondertussen zelf nog wat voortgewerkt. Multitasking hé. Dan zoon naar school en daarna weer voortwerken. Reden dat ik er zo vroeg aan begon, was om wat extra tijd onder de middag te hebben om m’n training af te werken. Het zonnetje scheen en aan die lokroep kon ik niet weerstaan.

Om 12u een uurtje de deur uit voor een pittige tempoloop. Ik was er niet zo gerust in. Zondagavond had ik een verkeerde beweging uitgehaald met m’n rug en de pijn was (en is) er nog steeds en straalde uit naar m’n rechterbil (nog steeds trouwens). Zolang ik in beweging ben voel ik niet echt iets, maar zitten en liggen zijn wel pijnlijk. Ik hoop dat het er eens gewoon terug uitschiet. Maar soit, dat tempoloopje ging eigenlijk verrassend goed. Ik had onderweg wel af te rekenen met stevige tegenwind op sommige stukken en dan was het effe adem happen om het tempo aan te houden. Al bij al toch content met de 10,7 km op 1 uur tijd.

Vandaag dan m’n vrije dag en natuurlijk moesten de loopschoenen dan ook weer van stal, voor een kort herstelloopje weliswaar. Ik koos nog eens de Asics Kahana. Vorig jaar waren die redelijk ver op het schap belandt omdat ze niet zo lekker meer zaten. In december haalde ik ze nog eens tevoorschijn en besloot ze een tweede kans te geven. Met succes, want ondertussen liep ik er weer een keer of 5 mee en zijn we weer vriendjes geworden.

De Kahana zijn een door-to-trail-schoen, maar niet echt modderbestendig, dan is het toch wel glibberen en glijden. Dat merkte ik op een pijnlijke manier vandaag. Na een 1,5 km asfalt sloeg ik het aardeweggetje in dat me doorheen een bos naar de achterliggende weilanden zou brengen en in dat bos liep het effe mis op een modderstrook. Een duikvlucht gevolgd door een stevige buiklanding en vervolgens nog een metertje doorschuiven op m’n zij…vakkundig uitgevoerd maar best wel even pijnlijk. Gelukkig geen al te erge gevolgen, buiten een gedeukt ego, een stevig geschaafde knie en een kapotte loopbroek. Dat laatste is wel wat balen, want die loopbroek had ik nog niet zo lang.
Mezelf snel herpakt en voortgelopen naar het weiland, waar ik plots tot halverwege m’n kuit in de modder wegzakte. Howla, weiland stevig ondergelopen dus. Wat zoeken naar de “beste” weg om naar het poortje tien meter verderop te geraken en vanaf daar is er weer een paadje dat me naar het achterliggend bos leidde. Dat paadje was ook één en al modderpoel, en met de Kahana’s liep dat dus niet zo best. Ach ja, moeilijk gaat ook hé, het was alleszins een goeie evenwichtsoefening en ben gelukkig niet meer op m’n buik terechtgekomen.

Het was sowieso maar een kort toerke. Vanuit dat tweede bosje gaat er weer een pad dat op ongeveer een kilometer van m’n deur uitkomt. Na dik 5 km was ik dus weer thuis, tijd is minder relevant gezien alle typische trailhindernissen onderweg…

In de namiddag was ik dan thuis met onze Seppe en gelet op de kapotte loopbroek had ik het perfecte excuus om eens naar de Runners Service te rijden. Ik besloot naar het filiaal in Zwijndrecht te trekken, omdat die een leuke speelhoek voor kids hebben. Een loopbroek was namelijk niet m’n enige doel, ik zou wat tijd nodig hebben daar. Had ook al een tijdje m’n oog laten vallen op een stel trailschoenen die ik eens wou aanpassen, de Salomon Speedcross. Toevallig trailschoenen die wel de nodige grip op modder en zo bieden, ze zouden vandaag goed van pas gekomen zijn.  De trailschoenen die ik nu heb, zijn allemaal door-to-trailschoenen, die ik dus constant met elkaar afwissel. Maar buiten de Scott Kinabalu, schieten de andere twee (Asics Kahana en Brooks Cascadia) stevig te kort van zodra er veel modder op het parcours ligt en da’s in onze contreien in herfst en winter wel veel het geval.

Ik zou die Speedcross natuurlijk ook gewoon kunnen bestellen, maar wou ze toch even aanpassen en testen op de footscan om zeker te zijn dat ik mezelf er niet mee in de vernieling zou lopen. M’n door-to-trail-schoenen bieden veel demping, bij die Speedcross is dat iets minder. Ben op dat vlak wel wat voorzichtig.
Toen ik ze aantrok in de winkel, voelde ik direct dat het snor zat. Even getest en op de footscan-mat gelopen en het resultaat was positief. Deze schoen was uitermate geschikt voor mij. Verkocht!speedcross

Volgende week woensdag ga ik ze eens uittesten in het Domein van Hofstade. Dat het dus maar eens goed regent tegen dan, dat de hele boel er goe vettig bijligt!

 

Advertenties

5 gedachten over “buiklanding

    1. hoi Dorothé, ik draag altijd sokken in m’n loopschoenen. Heb eens één keer zonder gedaan (omdat ik kousen vergeten mee te nemen was, trainde op locatie) en dat beviel me absoluut niet! 😉

  1. Autsj, da’s even pijnlijk. Misschien is de broek nog om te toveren naar een kortere versie?
    Heb net zelf nieuwe door-to-trailschoenen gekocht (Salomon Crossmax), ik hoop maar dat die het beter doen in de modder.

      1. Als ik ze uitgetest heb zal ik dat wel een keer op m’n blogje zetten. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw ervaring met je nieuwe schoenen.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s