dubbel pittig

De valpartij van woensdagmorgen bleef niet zonder gevolgen. ’s Avonds kon ik maar met moeite de trap af door m’n kapotgeschaafde knie. Die stond toch wat dik. Ai. Beetje balen en ook wat schrik. Donderdag zag het er gelukkig al stukken beter uit. ’s Middags kon ik probleemloos de 13 verdiepen trappen naar beneden en vervolgens weer naar boven (de cafetaria op ’t werk is op ’t 1e verdiep), ik voelde geen pijn meer. Oef! De ultieme test volgde vrijdagavond: training bij de loopgroep. Da’s altijd even afwachten wie er juist gaat komen opdagen. Tot m’n grote verrassing stond plots loopmaatje Christine er. Tof! We kregen daarbij nog het gezelschap van een nieuw lid, I. Die was dinsdag eens komen proberen en vond de grote bende wat te “traag”. We stelden voor dat ze dan eens met ons meeging en dat bleek nog goed mee te vallen ook. Ze heeft duidelijk wat in haar mars. Met ons drietjes werd het een stevige babbeltraining, ik denk dat ze ons tot in het volgende dorp gehoord hebben. Christine trapte daarbij af en toe stevig op het gaspedaal, dat ik ze wat moest intomen. Ze had op voorhand namelijk gezegd dat ze rustig 10à 10,5 km/u zouden lopen, maar met momenten liepen we over de 11 km/u. Niks rustig! Nadat we al een 8-tal kilometer hadden afgelegd, besloot Christine mijn valpartij van woensdag even over te doen. Met een stevige knal belandde ze op het asfalt. Hopla, dat hoefde nu ook niet hoor. Gelukkig zonder erg, wel wat geschaafd her en der en ook haar Suunto deelde in de klappen (wat krassen). Het toertje konden we verder zonder incidenten afwerken, 12 km in 1u 7 minuten. Pittige training voor een vrijdagavond, maar oh zo plezant! En niks last van m’n knie, tot mijn grote opluchting.

Normaal gezien zou ik vandaag dan een wandeltocht van 15 km lopen in Steenokkerzeel, terwijl m’n twee mannen de korte afstand zouden “wandelen”. Gisteren waren die twee een beetje ziekjes en met de voorspelde vrieskou leek het dan toch niet zo’n goed idee om vooral onze Seppe door de kou te jagen (hij heeft wat last van een oorontsteking). Toen ik dan terloops liet vallen of grote man het erg zou vinden dat ik dan weer naar de Weefberg zou trekken op zondagvoormiddag, protesteerde ie helemaal niet (en da’s verbazingwekkend, dus een teken dat ie misschien echt wel ziek was).
Zo wijzigden de plannen redelijk last minute, maar in een trailtraining had ik ook wel heel veel goesting en ik had ineens een uitvlucht om de nieuwe Salomon Speedcross eens aan een grondige test te onderwerpen.

Vanmorgen was ik dus weer vroeg uit de veren om naar Averbode te trekken. Ik had er niet op gerekend van eerst tien minuten in alle vroegte mijn auto ijsvrij te moeten maken. Grrr…Oké, we hebben nog niet veel te klagen gehad op dat vlak, maar vanmorgen kwam het hoogst ongelegen. Daarna met een rotvaart naar m’n bestemming gereden, net op tijd kwam ik er aan. Er was een grote bende opgedaagd, de meesten om de zelfmoordtraining van “x maal de Muur op” te volbrengen. Carmen en ik kregen wel het gezelschap van Nancy, om mee het “woessie-rondje” te lopen, net zoals vorige week. Deze keer deed ik 5 x de volledige ronde mee, goed voor 17,5 km. De training van vrijdag zat toch nog iets of wat in mijn benen. De heuvels kostten me iets meer moeite dan vorige week. Het werd dus weer een pittig toerke. Toch heel tevreden over deze training, want m’n recuperatie zat telkens goed (hartslag daalde telkens snel) en buiten de drie “bergen” kon ik telkens wel vlot weer aan de slag en aan een lekker tempo lopen.

De Salomon Speedcross voldeden ook perfect. Ze zitten zalig goed en waren hemels om op te lopen. Er lagen heel wat stroken modder en geen enkele keer verloor ik grip of had ik het gevoel van te schuiven. Echt zalige schoenen om op dit soort terrein te gebruiken. Love them!

get-out-and-run

 

Advertenties

Een gedachte over “dubbel pittig

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s