+200 en blubber

Vrijdag de maand januari afgesloten met een fijne training met de loopgroep hier achter de hoek. Kreeg het gezelschap van de twee “rappen” van de club, Roger en Patrick. Ik deed ze plechtig beloven van bij mij te blijven tot na het “donkere weggeske”, zoals ik het zelf noem. Een landweggetje in Schiplaken, tussen de weilanden, pikkedonker, ongeveer een 800 meter lang. Ik zie er echt geen steek en zonder begeleiding beland ik daar ongetwijfeld in de gracht die langsheen het ganse weggetje loopt. Die twee hielden zich moedig aan de afspraak, want ik had in het begin toch wat last van slappe benen. Vooral Patrick begon op de duur toch wat ongedurig te worden, hij is gewoon van aan een 13 à 14 km/u  te trainen, dus onze gezapige 10,5 à 11 km/u was voor hem een heus slakkegangetje (en voor mij een fors tempo op dat moment). Maar hij deed niet lastig hoor, integendeel. Galante mannen houden zich aan hun afspraak, héhé. Toen we rond km 4 plots het gezelschap kregen van de Willy, die op de fiets was, merkte ik wel wat opluchting bij de mannen. Willy kon bij mij blijven en zij konden vlammen. Maar ze waren wel zo lief van te wachten tot we het donkere weggeske voorbij waren. De Willy is ook lid van de club, maar sukkelt zwaar met zijn rug. Sindsdien zit ie op de fiets. Op zijn 70e ook niet zo slecht natuurlijk. Als fietsende encyclopedie van het dorp is hij ook nog heel fijn gezelschap voor onderweg. Zijn mond staat niet stil en hij vertelt over de die en de die en die van achter den hoek en die van in dat huis in die straat enzovoort enzoverder. Ook zijn eigen familie kwam deze keer uitgebreid aan bod. Je kan begrijpen dat de kilometers voorbijvlogen. Voor ik het wist had ik mijn doel van 11 km gehaald, van die slappe benen in het begin had ik gelukkig niet de hele tijd last gehad. Het gezelschap deed me dat mindere gevoel snel vergeten.

Met die training haalde ik in januari ook de kaap van 200 km. Dat overkomt me niet zo vaak, dus ben er wel een beetje fier op. Voor sommigen is 200 km een weektotaal, voor mij is het een forse inspanning om dit op een maand te halen. In februari zal het iets minder worden, want die maand kent 3 dagen minder, dat speelt een beetje mee.

Februari werd vandaag pas al lopend ingezet en hoe. Om 8u stond loopmaatje Heidi voor m’n deur om samen een goeie 20 km op ’t gemakske af te leggen. Ik had een route uitgestippeld met zo veel mogelijk natuur en zo weinig mogelijk asfalt. Dat er ook wel wat modder bij zou komen zien, had ik verwacht, maar zo veel? De paden lagen er op heel wat stukken echt vettig bij en soms zelfs onbeloopbaar. We zakten geregeld tot onze enkels in de blubber en op een bepaald moment zat ik er met één been tot mijn knie in…een stuk dat overstroomd was en ik mispakte me wat en daar ging dat been. Effe schrikken maar vooral goed lachen natuurlijk. Het was alleszins leuk om Heidi even de leukste stukjes van mijn loopgebied hier te laten zien.
DSCN0582
Op het einde kregen we het gezelschap van jagers die serieus aan het knallen waren, letterlijk dan. Nochtans op een stuk gebied dat frequent door wandelaars, lopers en fietsers wordt bezocht (het maakt deel uit van een wandelroute en mtb-route). Heel bizar en het leek me alleszins niet veilig, maar we zullen er maar van uit gaan dat ze toch een vergunning hadden, anders loop je daar niet zo in ’t volle zicht met een stel jachtgeweren rond zeker? We voelden ons alleszins even letterlijk “opgejaagd” en toen we net na een paar schoten ook ineens de kerkklokken hoorden luiden, was het opgejaagde gevoel compleet.

Na 20,8 km waren we weer thuis, moe maar heel voldaan, ’t was een gezellig loopje. Meer moest dat niet zijn.
Hopen maar dat februari een even fijne loopmaand wordt als januari. Er komt eind deze maand namelijk een eerste forse uitdaging aan: een 30 km-training bij mijn coach thuis in Nederland, dan mag ik niet afgaan hé.

Advertenties

3 gedachten over “+200 en blubber

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s