voorzichtig aan

Vandaag stond er een pittige wisselloop op de planning, telkens om de 4 minuten wisselen, snelste tempo tegen 12 km/u. Zondag had ik echter last van m’n kuit tegen het einde van de training. Zo’n signalen kan je dan negeren en leiden je dan richting lappenmand, of je kan naar je lichaam luisteren en even gas terugnemen. Ik besloot de laatste optie te nemen. Geen pittige wisselloop, wel een “rustige” wisselloop met een wissel per kilometer ipv per 4 minuten. Ik besloot daarbij ook nog de eerste 2 km af te wachten om te zien of mijn kuit weer lastig zou beginnen doen of niet. Niet! Na die 2 km nam ik het tempo dus wat serieuzer en wisselde ik af tussen zo’n 5:55 min/km de ene kilometer en 5:25 min/km de andere kilometer. En dat zo afgewisseld tot ik 10 km rond achter de kiezen had. Nog 200 meter rustig uitgejogd en ik was weer aan m’n startpunt.

Ook de komende trainingen doe ik nog wat rustig en voorzichtig aan. M’n schouder geeft me nog altijd veel last en ik moet noodgedwongen nog steeds ibuprofen nemen, dik tegen mijn goesting. Heb één dagje proberen te stoppen, maar tegen de avond was de pijn weer niet te harden. Met zo’n medicatie in je lijf is het gewoon niet verantwoord van overdreven hard te trainen, lijkt me. Dus we respecteren een beetje de rust, hopelijk met resultaat. De komende maanden zal het al zwaar genoeg worden, nu in deze fase kan ik me de relatieve rust nog “permitteren”.

easy-run

Om de lappenmand compleet te maken: na de week van 16 januari met griep gezeten te hebben en de week van 31 januari met een zware amandelontsteking, zit onze Seppe nu met de windpokken. Knul staat van kop tot teen onder de rode vlekjes. Gelukkig heeft ie er voorlopig nog niet te veel last van.
En gezien mijn grote knul in huis als kind nog nooit de windpokken heeft gehad, riskeert hij het over 2 à 3 weken ook te gaan krijgen, net als we op vakantie zijn in Nederland. Oh dear…
Het mag eens gaan ophouden hoor 😉

Advertenties

Een gedachte over “voorzichtig aan

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s