lopen voor het klimaat

Er wordt heel wat afgelopen voor goede doelen. Vorig jaar gaf ik zo wat eurootjes aan loopmaat Kristof die geld inzamelde voor OIGO. Ook voor de Roparun (Kom op tegen Kanker), een project van Tiny’s nichtje in Zuid-Amerika, Make-A-Wish en tal van andere initiatieven van loopvrienden, gaf ik in het verleden al wat euro’s. En dit jaar doe ik zelf ook eens iets. Maar wat ik ga doen is eigenlijk klein bier tegenover wat Peter gaat doen…Peter gaat van april tot september nl. een tochtje aanvatten. Van Spanje tot Noorwegen (via Zweden en Finland), te voet, met een aanhangwagen, de ZEC (Zero Emission Car)  aan zijn lijf. Gekkenwerk, vind ik toch. Die straffe prestatie doet ie om mensen bewust te maken van ons veranderend klimaat en de gevolgen ervan. Omdat hij volledig c.o.-neutraal te werk wil gaan, doet ie dat dus al lopend. Volledig zelfvoorzienend, kampeergerief in de ZEC en onderweg hopen op wat gulheid van mensen om af en toe eens van een douchke en zacht bed te mogen genieten. Een spannend avontuur dat begint op 30 maart 2014. Neem zeker eens een bezoekje aan Peters website, via deze link.

Peter op stap met de ZEC
Peter op stap met de ZEC

Om het project te sponsoren verkoopt Peter onder meer biermanden. Ik heb thuis een bierliefhebber in huis en vond 14 februari wel een geschikte datum om mijn ventje een biermand cadeau te doen. Dus stiekem nam ik contact op met Peter en smeedden we een plannetje. Peter woont in Gent, ik in Boortmeerbeek, dus hoe gingen we die biermand stiekem bij mij krijgen? Bleek Peter het weekend na Valentijn in Genk een marathon te gaan lopen en hij zou op vrijdag van Gent al naar Genk vertrekken. Een tussenstop in Antwerpen dus, aan mijn werk. Perfect. Toen ik hem vroeg of hij dan niet gewoon met mij onder de middag een toerke wou gaan lopen, zag ie dat direct zitten. Had ik dus ineens een loopmaatje voor m’n training.

Zo geregeld zo gedaan. Ruim op tijd stond Peter aan m’n werk, wisselden we biermanden uit (collega had er ook eentje gekocht) en daarna was het omkleden geblazen en hebben we samen een heerlijk tochtje van een uur gedaan in de parken aan ’t werk. Dat het de eerste keer was dat we elkaar in levende lijve zagen, was er niet aan te merken. Genoeg stof om over te praten en met een uur kwamen we niet toe. Dus nam ik Peter daarna gewoon mee naar onze bedrijfscafetaria en trakteerde ik hem nog op een warme lunch. Daarna moest ik helaas weer gaan werken en hij weer op weg verder naar Genk.viviumtraining

Peter had trouwens nog een leuke verrassing in petto. Niet alleen een leuke polo die reclame maakt voor zijn project (foto volgt nog), maar ook een donatie voor mijn doel, een Hart voor ALS! We deden dus een beetje aan ruilhandel: ik zijn biermand, hij een donatie 🙂 Bedankt Peter en heel veel succes met je fenomenale project!

Advertenties

3 gedachten over “lopen voor het klimaat

  1. Ruth, een welgemeende merci en heeeel veeeel succes met je marathonvoorbereiding voor de Mont-Blanc… Het was inderdaad onze allereerste ontmoeting maar iets in mij zegt dat het zeker niet de laatste was… Good luck en laat Koen maar genieten van het lekkere bier ;(

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s