zuurstof

Gisteravond laat plots het besef dat er alweer een week is voorbijgevlogen. Weer een week dichter bij het Grote Doel van dit jaar. Fijn dat de tijd zo vliegt, anderzijds soms het gevoel dat de tijd mij gewoon inhaalt en dat ik niet kan volgen.  Op het werk heb ik alleszins dat laatste gevoel, ik verzuip in de stapels werk en zonder zuurstof val. Gelukkig kan ik tussendoor al eens ademhalen. Dinsdag deed ik dat onder de middag met collega P. De eerste keer dat we samen gingen lopen en P. was er precies nogal zenuwachtig voor. Hij is nochtans een lange zwiep met benen waar geen eind aan komt, dus ik moest eigenlijk zenuwachtig zijn. Ik was namelijk nogal stijf na de trailrun-clinic van zondag.
Natuurlijk hoefden we niet zenuwachtig te zijn.  Het was een gezellig uurtje al lopend keuvelen en dat tegen zo’n 10 km/u gemiddeld. Tijdens het lopen werd ik door P.  geïnterviewd voor een blogje over lopende collega’s, op onze corporate blog. Ben benieuwd naar het resultaat.
P. gaf tegen het einde wel toe dat hij stilaan aan het eind van z’n Latijn was en blijkbaar had hij nadien 2 uur de tijd nodig om weer te recupereren. Wie is er ook alweer het zwakke ras?

Woensdag mocht ik helemaal uitblazen want dan werk ik niet. Ik trok m’n Speedcross-moddervreters nog eens aan voor een toertje in het Domein van Hofstade. Het mtb-parcours lag er weer übervettig bij, dus dat moddervreten is daar goed gelukt. 7 km lekker dabberen en af en toe kleine hellingen een paar keer op en neer gehold. Ik leek wel een kind van een jaar of 7. Gewoon plezant dus.
Donderdag en vrijdag waren weer superhectisch en vrijdagavond was het dus toch even tobben: zetel of toch nog gaan lopen. De nood aan zuurstof was echter groot, dus koos ik het laatste. Ik trok naar de club, maar vond niemand van m’n vaste loopmaatjes. Alleen de supertrage lopers waren er. Ik liet ze vertrekken, wachtte nog enkele minuten voor het geval dat R. of P. toch zouden opdagen, en vertrok uiteindelijk toch maar. Na enkele minuten had ik de trage bende al ingehaald (en ik liep zelf nog geen 10 km/u, dus zo traag gaan ze echt) en liep ze gestaag voorbij. M’n muziekje opgezet en me daarin verloren. Halverwege even pitstopje aan de sporthal en dan een 2e ronde. Tempo lag lekker rond 10,5 à 11 km/u. Jammergenoeg moest ik na een 40 min abrupt halt houden voor de spoorwegovergang. En dan kwam die trein niet af. Irritant! Pas na dik 5 minuten kwam de trein aan een tergend traag tempo voorbijgereden en kon ik eindelijk weer verder. M’n loopritme was echter danig verstoord en het duurde weer even eer ik terug in gang gezwengeld geraakte. Uiteindelijk toch 10,5 km in exact een uurtje gelopen. Ideaal voor een vrijdagavond.

Het gaat dus goed op loopvlak, hopelijk blijft dat zo. Vanaf volgende week komt er ook een opbouwende krachttrainingsessie bij, om m’n benen en romp wat te versterken met het oog op dat Grote Doel.
Het goede nieuws is dat mijn schouder helemaal aan de beterhand is. Na weken sukkelen en heel veel afzien van de pijn, is de kentering nu eindelijk gekomen. Vorige week zat ik nog volop aan de maximum dosis van de pijnstillers, sinds maandag kon ik met afbouwen beginnen en sinds gisteren neem ik niets meer en dat lijkt te lukken. Hopelijk blijft dat zo, maar uiteraard blijf ik voorzichtig en ga ik dus nog geen push-ups doen of mezelf optrekken aan een stang en zo, want da’s vragen om problemen.

Morgen trek ik weer naar Nederland, samen met maatje Heidi. Coach Tiny organiseert zijn jaarlijkse trainingsloop. Vorig jaar in volle sneeuwstorm naar daar gereden en in de sneeuw gelopen (en veel kou geleden). Deze editie belooft een lente-editie te worden met zonnetje en 12°. Eerlijk gezegd: ik vind lente-omstandigheden een pak aangenamer dan barre winteromstandigheden. Ik kijk er volop naar uit!

log off

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s