bij de Noorderburen

Gisteren op uitstap naar Uden in Nederland, de thuishaven van m’n coach. Tiny organiseerde zijn jaarlijkse trainingsloop door zijn achtertuin, het natuurgebied Bedaf en Maashorst. Prachtig gebied om door te lopen, dat wist ik al van vorig jaar. Vorig jaar verliep de training echter in barre omstandigheden, we kregen een heuse sneeuwstorm over ons heen. Onderweg zagen we toen kinderen sleeën, nu zagen we een stel mannen hotdogs maken op een bbq, midden in het natuurgebied. Wat een verschil.
blog

Ik kreeg een lift van loopmaatje Heidi en haar echtgenoot, wat de rit tot ginder al een heel pak leuker maakte. Rond kwart voor 12 arriveerden we aan De Keien, de atletiekclub waar Tiny heel wat trainingsuren slijt. Een grote bende stond er zich al klaar te stomen om te vertrekken. Met dik 25 man (allé, vooral vrouwen eigenlijk) waren we er, klaar om 16 of 30 km te trainen. Vol enthousiasme werden we op gang getrokken door meester Tiny. Het tempo van de traagste primeerde, dus het ging lekker rustig. Na een 3-tal kilometer kwamen we in het natuurgebied terecht en wat volgde was een heerlijke tocht doorheen velden, bossen en we gingen ook een tweetal heuvelruggen op (met wat fijne klimmetjes). Echt genieten. Het gevoel bij mezelf zat ook voor 200% goed, wat het des te fijner maakte.

in actie met Heidi, foto genomen door Maurice van den Berge
in actie met Heidi, foto genomen door Maurice van den Berge

Na 16 km hielden we pauze. Tiny’s zoon Jeroen had een drankpostje opgesteld in het bos met alles erop en eraan. Een aantal mensen stopten hier, maar de meesten gingen dapper door voor het volgende stuk. Weer een heel mooi stukje natuur, in de open velden met wat tegenwind wat lekker aanvoelde, want de temperatuur was stevig de hoogte in gegaan. Ik liep trouwens maar met één laagje met korte mouwen en dat bleek voldoende. Rondom mij veel rooie koppen van de warmte, omdat ze twee lagen met o.m. lange mouwen aanhadden. Tja, in februari verwacht je dan ook geen temperaturen van 14°.

even pauzeren, foto van Thierry Fabre
even pauzeren, foto van Thierry Fabre

Ondertussen gingen de kilometers gestaag voorbij en ik bleef een supergoed gevoel hebben. Zo goed dat ik steevast in de kopgroep eindigde met een paar anderen, waaronder ook m’n maatje Heidi (die ook een keigoeie dag had). Gevolg was wel dat we regelmatig mochten pauzeren om op de rest te wachten, wat maakte dat ik telkens weer korte recuperatiemomentjes had. Voor m’n benen was dat echter niet zo bevorderlijk, want die stijfden stilletjesaan wel een beetje op. Tegen 28 à 29 km voelde ik wat meer vermoeidheid in m’n benen opkomen, maar da’s niet abnormaal bij zo’n afstand. Op km 28 moest Tiny noodgedwongen een keuze maken: kortste weg en wat saai of langer en mooi. Gezien de kortste weg al tot +30km zou leiden (en de langere weg tot +35 km) en het voor sommigen de eerste keer was dat ze zo ver zouden gaan, werd begrijpelijkerwijze deze optie genomen.  Jammer genoeg liep die kortere route langs een heel saai stuk via een industrieweg. Op dat moment kreeg ik even een dipje, maar eenmaal dat stuk achter de rug, kon ik de wereld weer aan. De laatste 1,5 km zijn we met een klein groepje nog stevig versneld naar bijna 11 km/u om dan na in totaal 31,5 km aan de sporthal te finishen.

Ben enorm blij met deze training omdat ze me een fikse boost aan m’n zelfvertrouwen heeft gegeven. Ik was helemaal niet moe en had het gevoel dat er gerust nog 10 km bij konden en dus een marathon had kunnen lopen, weliswaar op m’n dooie gemakske dan natuurlijk. Zo’n trainingen mogen er alleszins nog meer komen. Het gezelschap en het mooie parcours hielpen natuurlijk mee om er zo’n heerlijke ervaring van te maken. Heel hard bedankt Tiny voor dit superinitiatief! 🙂

Tiny legt het uit, foto Thierry Fabre
Tiny legt het uit, foto Thierry Fabre
Advertenties

2 gedachten over “bij de Noorderburen

  1. Wat een verschil in weer, mooi om te zien op de foto’s 🙂
    Was supergezellig, fijne mensen, mooie omgeving. Leuk je weer gesproken te hebben!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s