vlot herstel

De eerste 30’er van 2014 heb ik verbazingwekkend snel verteerd. Maandagmiddag geraakte ik alweer vlot per trap tot op het 14e verdiep van ons kantoorgebouw. Van stijfheid of andere ongemakken was er niet veel te merken. Zoiets geeft moed, maar ik behoed mezelf toch maar voor overmoed.

Dinsdag hield ik me braaf aan m’n schema en dat schreef een korte intervaltraining voor. 2 km in- en uitlopen en tussendoor 7 x 500 meter, waarbij de ene 500 m aan +12 km/u moest gelopen worden en de andere aan 11,5 km/u, zonder rustpauzes tussendoor. Pittig, maar gezien het korte stukjes waren en slechts in totaal 3,5 km, zag ik het wel zitten. Het ging ongelooflijk goed. Enkel de eerste 500 m liep wat trager, omdat ik net op dat stuk volop wind tegen had. Ik deed alles ook nog op onverhard terrein, wat altijd iets zwaarder is, maar bij de volgende versnellingen kon ik vlot de tempo’s halen.  In totaal 7,8 km afgelegd in 42 minuten, inclusief de opwarming en cooling down. Niet slecht, al zeg ik het zelf.

Vandaag scheen het zonnetje en dan wordt ik altijd naar buiten gezogen. Terwijl Seppe op school zat, ben ik er dus toch nog maar eens rap ingevlogen. Gewoon rondje loslopen, volgens het niks-moet-alles-mag-principe. Trailschoentjes aan en naar Boortmeerbeek-bos gelopen. Daar een paar keer de “bergskes” op en af gerend en wat door de modder geploeterd. 200% genieten en het liep ook nu weer fantastisch goed. 8,6 km in 55 minuten, niet zo snel deze keer maar dat was dan ook totaal niet de bedoeling.

Vrijdag nog een training van een 12 km of zo en dan eindigt februari op 195 gelopen kilometers. We blijven op dreef…

recovery

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s