snip

Sinds vrijdag zijn we weer op eigen bodem, toch wel met wat spijt in ons hart. We zaten daar wel goed in ons kleine houten chaletje vlakbij de duinen.
Vrijdagmorgen stond ik echt snipverkouden op. Bah. M’n neus liep aan een hels tempo, m’n keel voelde wat aan als schuurpapier. Niet zo leuk, maar buiten die twee ongemakken voelde ik me best wel oké. Eigenlijk kwam het gewoon niet in me op om vrijdagavond niet te gaan lopen. Om half 8 stond ik dus zoals gewoonlijk weer aan de sporthal om een rondje te joggen. Helaas was er niemand daar die mijn tempo loopt, dat heb je met vakantieperiodes. Muziekje opgezet en rustig op m’n eentje een kleine 9 km gejogd. Die verkoudheid deerde me niet zo erg, ook al liep m’n neus even hard als ikzelf.

Zaterdag was een rustdagje en vandaag stond er dan een lange duurloop van 2,5 uur op m’n planning. Vrijdag dat uurtje lukte zonder problemen, maar of dat 2,5 uur met een stevige snotvalling zou lukken? Zat niks anders op dan het gewoon uit te proberen. Het antwoord: neen. Het ging echt niet zoals ik het wou. Ik kreeg last van hoofdpijn, door de aanhoudende druk in m’n hoofd door die stomme snot. Neus liep niet echt, maar had wel last van een verstopte neus en da’s dus lastig. Ook m’n keel deed nog wat zeer en omdat ik alleen maar door m’n mond kon inademen en de lucht buiten kurkdroog (en warm) was, verergerde dat alleen maar mijn keelpijn. Heel veel gedronken onderweg, maar het algehele gevoel was dus niet zo denderend. Na een uurtje even pitstop aan het zwembad van Hofstade en daarna om de 20 minuten ongeveer telkens eventjes heel kort halt gehouden om rustig op adem te komen. Zo uiteindelijk toch 22 km afgelegd in 2u16. Toen stond ik weer bij ons om de hoek aan de speeltuin waar onze Seppe met zijne papa aan het spelen was. Excuus genoeg voor mij om te stoppen, dat laatste kwartiertje zag ik echt niet meer zitten.
Dat weten we dus ook weeral: een lange duurloop terwijl je snipverkouden bent is geen goed idee.

Mijn toertje vanmorgen ging vanmorgen onder meer door het Domein van Hofstade. Ik nam een achteringang en was compleet verbouwereerd door wat ik daar aantrof: langs één kant zijn zowat alle bomen omgekapt. Het pad langsheen de spoorweg wordt normaal langs twee kanten geflankeerd door bomen, maar nu dus niet meer. Het stemde me echt triestig. Er hing een blaadje met de uitleg dat de bomen gekapt worden voor de veiligheid van de bezoekers. Ahum, mij maak je niet wijs dat AL die bomen ziek of te oud geworden zijn. Hopelijk planten ze nieuw bos aan, maar ik vrees ervoor. Het feit dat er in een hoek van het domein twee bergen kiezelstenen liggen, doen bij mij het ergste vermoeden. Triest triest triest…

20140309_102400 20140309_102406

Advertenties

2 gedachten over “snip

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s