toros bravos

Sinds gisteren ging m’n nieuwe trainingsschema van start (Tiny maakt een schema in blokken van 6 weken) en daar zit wel wat pit in.

Gisteren moest ik zo een wisselloop doen van 5 x 6 minuten in D3-tempo (zo’n 12 km/u). Ik voelde me fysiek al een stuk beter dan zondag, wat die snotvalling betreft, dus wilde het erop wagen. Na eerst 6 minuten in te lopen, vloog ik in de eerste versnelling. M’n benen gingen vlot mee, maar ‘k merkte toch wel dat het een ferme inspanning was, m’n hartslag ging stevig de hoogte in. Nog wat naweeën van die verkoudheid. Die eerste versnelling liep ik mooi aan 12 km/u. Daarna 6 minuten aan 11 km/u en dan weer een versnelling van 6 minuten. Bedoeling was dus dat 5 keer te herhalen. Na de 3e versnelling recupereerde ik echter niet meer al te best. M’n hartslag bleef hoog en ik voelde mezelf wat in overdrive geraken. De plotse warmte had daar ook wel wat aandeel in. Toen ik vertrok was het koud en winderig, na een kwartiertje brak de zon door en begon het echt warm te worden. Ik had geen drinken mee en was wat te warm aangekleed, dat had zijn effect. Ik besloot naar de sporthal te lopen om daar dan wat te drinken. Tegen dat ik daar aankwam, zat m’n vierde versnelling erop en was het vat helemaal af. De sporthal is op 300 meter van m’n huis en ik besloot de training dan ook maar te beëindigen. Op 50 minuten had ik 9,4  km afgelegd, niet slecht alleszins.

Vandaag dan een rustig herstelloopje gedaan. De ochtendmist nodigde niet echt uit tot lopen, dus eerst maar even de boodschappen gedaan. Tegen dat ik terug thuis was, was de mist weggetrokken en was het zonnetje daar. Perfect. Ik besloot m’n gloednieuwe drankrugzak mee te nemen om uit te testen. Een nieuwe ja, omdat ik bij de Mont Blanc Marathon wel wat verplichte spullen moet meenemen en m’n UltraSpire Surge is daar te klein voor. Volgende week schrijf ik wat over m’n nieuwe aankoop, eerst zondag nog eens op een lange training meenemen om verder te testen. De eerste test vandaag verliep alleszins uitstekend.
De training zelf was ook zalig. Niks last van de training van gisteren, aan een zeer relaxed tempo liep ik 9,3 km in net geen uurtje, hartslag gemiddeld 132, perfect dus.

Bedoeling was echter maar maximum een 40 minuutjes te trainen vandaag, een dikke 6 km dus. Ik wou een stuk van m’n geliefde trailtoertje doen, dat na zo’n 1,5 km onder meer dwars door een weiland gaat om dan een beetje verder op een pad te vervolgen. Bleek dat weiland onder de voet gelopen te zijn door een 10-tal losgebroken koeien. In de verte zag ik een vernield hekje, die beesten hadden dus blijkbaar lelijk huisgehouden. De toegang tot mijn pad werd versperd door zo’n megabeest dat me, ik zweer het, met een boze blik aan het aankijken was, en ik durfde dus echt niet dat weiland oversteken.

Ik heb nogal schrik van koeien. Dat klinkt misschien idioot, maar het heeft te maken met een voorval in Andalusië in 2008. M’n ventje en ik zijn daar toen op een wandeling verdwaald geraakt en terecht gekomen in een weiland vol met vechtstieren. Toen kregen we door dat het bordje met “toros bravos” niet wilde zeggen dat daar brave stieren rondliepen 😉 Het weiland waarin we verzeild waren geraakt, hoorde bij een groot erf waar een vechtarena was gebouwd om die stieren te trainen. En die beesten liepen daar dus gewoon los rond. Oeps.  We hebben toen letterlijk gerend voor ons leven en sindsdien ben ik dus bang van alles wat op een stier lijkt, dus ook van koeien. En daarom keerde ik vandaag dus ook zo snel mogelijk om, ging terug via de weg die ik genomen had en heb via een grote omweg toch een stukje van m’n trailparcours kunnen afleggen. Daardoor dus ook 20 minuten langer getraind, maar dat vond ik eigenlijk wel fijn.
Wat een stel koeien al niet teweeg kan brengen…

koe2

 

Advertenties

Een gedachte over “toros bravos

  1. Eerlijk gezegd heb ik ook schrik van koeien. Je hebt toch al gauw te maken met zo’n 500 kg. Ik was vorig jaar ook eens aan het lopen toen een losgebroken rund mij interessant vond en een stukje mee rende. Topsnelheid heb ik bereikt, kan ik u verzekeren!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s