what doesn’t kill you

Heb het vandaag wel 100 keer tegen mezelf toegeschreeuwd (weliswaar niet hardop, wou niet in een gesticht eindigen): what doesn’t kill you, makes you stronger! Allemaal de schuld van m’n coach die een intervaltraining op m’n schema had gezet voor vandaag. Ik haat ze, die intervaltrainingen, maar ze zijn af en toe wel eens van nut: om sterker te worden. Die slogan ging vandaag dus perfect op en ik gebruikte ze als motivatie.

Gelukkig was het maar een “korte” sessie vandaag. Amper 5 herhalingen, weliswaar telkens 1000 meter per stuk, of 5 x 1 km. Tegen 12 km/u, dat moest wel te doen zijn. Alhoewel, wie weet zat die heuvelloop van zondag nog in m’n benen? Het zou wel eens een perfect excuus kunnen worden voor een niet zo perfecte training. Zo prentte ik me tenminste op voorhand in.

Die excuses hoefde ik niet boven te halen. Het ging gewoon super. Al bij de opwarming (2 km inlopen) voelde ik de nodige gedrevenheid in m’n benen om er een lap op te geven. Dan kwamen die 5 herhalingen, met telkens 2 minuten pauze ertussen. Het was stevig bijten tijdens de versnellingen, in mijn hoofd geregeld die slogan moeten herhalen, maar ik haalde die 12 km/u zonder problemen. Qua tempo was ik achteraf zelfs een beetje verbaasd…de grens van 12 km/u werd eigenlijk gewoon gesloopt: 12,3 – 12,5 – 12,2 – 12,8 en 12,5 km/u. Voor sommigen een traag duurloop-tempo, voor dit slakje echter pittige tempo’s. M’n hartslagwaarden waren daarbij ook dik in orde: bij elke pauze zakte die met bijna 60 slagen, van vlotte recuperatie gesproken.

Ben er dus allesbehalve dood van gegaan, ik ga er dan maar van uit dat ik er alleszins een pak sterker van wordt. Gelukkig hoef ik niet elke week zo’n marteltraining te ondergaan…

triumph

Advertenties

2 gedachten over “what doesn’t kill you

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s