nieuw gerief – de Salomon Advanced Skin S-Lab Hydro 12

Nog exact één maand te gaan voor m’n volgende marathon, die van Zeeuws-Vlaanderen. Wie regelmatig m’n blog leest, weet dat die marathon niet mijn hoofddoel is. Mijn Grote Doel is de Marathon dus Mont Blanc, die ik loop in het teken van een “Hart voor ALS”. Je leest er alles over via dit linkje. Zeker doen!

De Marathon van Zeeuws-Vlaanderen is dus een trainingsmarathon, waarbij ik al eens met een gevulde rugzak ga lopen en nog volop ga experimenteren met voedingsreepjes en drank en zo.
Die gevulde rugzak zal er ééntje worden van Salomon. Ik had nochtans al een goeike van Ultraspire (de Surge), maar die is met z’n 3 liter-inhoud wat te klein voor de Mont Blanc Marathon. Ik heb er ook nog eentje in de kast liggen van de Decathlon maar ook daar kreeg ik m’n verplichte “bagage” niet in op een comfortabele manier. Die verplichte bagage omvat o.m. een minimum aan drinken, maar ook kledij voor onvoorziene weersomstandigheden, een veiligheidsdekentje en nog wat prullen.
Een paar weken geleden startte m’n zoektocht naar nieuw gerief. Rondsurfen op het internet, reviews lezen en m’n oor te luister leggen bij een aantal mensen.
Ik probeerde eens de Raidlight Olmo van Heidi, maar die zat bij mij enorm oncomfortabel. De twee giga-flessen (elks 750 ml) langs voor irriteerden direct enorm, niks voor mij! Nochtans leek het systeem van flesjes vooraan me wel handig omdat er dan ruimte in de rugzak zelf vrijkomt. Dan leek het Salomon-systeem met softflasks (flesjes die geleidelijk aan ineenkrimpen wanneer je ze leegdrinkt) ideaal. De kostprijs was minder ideaal, dus zocht ik toch nog even naar alternatieven. Zo testte ik in de Decathlon de grotere exemplaren van hun drankrugzakken uit, maar die dingen bleken ook letterlijk te groot voor mijn mini-lijfje en zaten enorm oncomfortabel.
In Den Haag wandelde ik dan eens de Bever binnen en daar hing zo’n Salomon-rugzak aan het rek. Het ding eens aangedaan en oh boy…die zat perfect! Daar kon niets meer aan tippen. Ook niet alle andere modelletjes die er hingen, elke keer greep ik weer naar die Salomon. De prijs was nog altijd om steil achterover te vallen, vooral dan in de Bever. Maar tja, soms moet je gewoon in het diepe springen. Ogen dichtgedaan, m’n Visa-kaart erbijgehaald en ervoor gegaan. Op de webshop van Scarabee was ie 20 euro goedkoper en daags nadien bestelde ik hem daar en twee dagen later kreeg ik hem thuis aangeleverd.

Dit is hem dus: de Salomon Advanced Skin S-Lab Hydro 12

salomonslab

De rugzak wordt standaard geleverd met 2 softflasks (2 x 500 ml) en een veiligheidsdekentje als extra attribuut.

veel opbergruimte
De rugzak bevat achteraan verschillende vakken: één koelvakje voor een waterzak of bladder (niet standaard meegeleverd, maar in mijn geval geen ramp want had er nog drie liggen thuis), een ruimer vak voor kledij of spullen, een vak met rits om zaken veilig weg te steken. Onderaan dan nog een zak die langs weerskanten een opening hebben (zie je op de foto) waardoor je er makkelijk aan kan zonder dat je de rugzak moet uitdoen (al getest en dat lukt). Daarnaast aan weerskanten nog een klein zakje om bv een gelletje of zakdoekjes of zo weg te steken (ook daar raak je dus makkelijk aan tijdens het lopen). Dan vooraan nog twee softflasks en daarboven nog zakjes voor gelletjes, ipod of zo meer. Veel zakjes dus.

Ook veel lintjes. Lintjes waarmee je bv. op een ingenieuze manier je stokken aan de rugzak kan vasthaken (moet ik nog testen), of zaken kan vastbinden zodat je ze onderweg niet verliest (bv lusje van je fotocamera)). Ze hebben aan veel gedacht, die mannen van Salomon.

voorkant met de softflasks
voorkant met de softflasks


Eerste ervaringen

Ondertussen heb ik twee keer gelopen met de rugzak en m’n ervaringen zijn 100% positief. De rugzak zit comfortabel en geeft geen enkele hinder. Ik voel hem eigenlijk totaal niet zitten.

softflasks
softflask2Het systeem van de softflasks is schitterend. De flesjes hinderen totaal niet en het krimp-systeem zorgt ervoor dat je geen klotsend geluid hebt tijdens het lopen. Na één keer drinken trekken de flesjes vanzelf al vacuüm waardoor het klotsen wordt vermeden. Het drinken gaat makkelijk: je hoeft de flesjes niet uit de zakjes te halen, je kan ze gewoon een stukje naar je toetrekken en dan weer terugduwen. Naarmate je drinkt, krimpen de flesjes ineen en je voelt ze dus eigenlijk nooit zitten.

opbergruimte in de praktijk
De zakjes boven de flesjes zijn ruim genoeg voor een i-pod, repen en gelletjes. Heb alledrie geprobeerd. De zakjes aan de zijkant zijn perfect voor wat zakdoekjes, wat met mijn verkouden toestand de afgelopen weken geen overbode luxe bleek. In de open zak aan de achterkant onderaan stak ik een jasje (verplicht mee te nemen op de MBM) en dat hinderde niet.

waterzak?
Als waterzak stak ik er die van de Ultraspire in. Het was even zoeken hoe de drinkslang te bevestigen. Er zijn lusjes vooraan, maar dan moet je de drinkslang nogal een stevige bocht laten nemen, wat wel lukte. M’n eerste test is op dat vlak echter niet goed verlopen zondag, want met mijn verstrooide kop om half zeven de zondagochtend had ik blijkbaar de drinkslang niet goed vastgeklikt op de waterzak. Geen wonder dat ik met een natte rug en poep rondliep en geen slok water uit m’n waterzak kreeg…alles was dus leeggelopen en ik maar denken dat de waterslang in een knik zat en dus blokkeerde. Volgende zondag nieuwe poging dus. Dat komt wel goed.
Daarmee wel de waterbestendigheid van de zak per ongeluk getest en die heeft ie doorstaan. M’n jasje was nog kurkdroog, die zat vooraan in het onderste compartiment terwijl de waterzak helemaal achteraan zit.

Conclusie

Je betaalt een forse prijs voor deze rugzak (152,95 euro bij Scarabee), maar voor die prijs krijg je wel alles wat je in een volwaardige drankrugzak zoekt. Het draagcomfort is niet te vergelijken met welke andere rugzak ook die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd. Het komt maar zelden voor dat ik vergeet dat ik een rugzak aanheb, met deze heb ik dat gevoel.
Het systeem van de softflasks is een groot voordeel en met tot 1 liter-capaciteit in veel gevallen al voldoende zodat je niet nog een extra waterzak moet meenemen.
Daarnaast heb je enorm veel ruimte om kledij, eten of andere dingen mee te nemen, zonder dat je aan draagcomfort moet inboeten.

Een aanrader dus!

Advertenties

Een gedachte over “nieuw gerief – de Salomon Advanced Skin S-Lab Hydro 12

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s