hoe zit het nu met die schouder?

Ik kreeg al een paar keer de vraag “hoe gaat het nu met je schouder?”. Eventjes een update dus. Eerst het goeie nieuws: het gaat stukken beter vergeleken met 6 weken geleden, toen ik via een spoedinterventie van m’n huisarts in allerijl bij de specialist terechtkwam. Op dat moment kon ik mijn rechterarm niet meer opheffen of in eender welke richting bewegen, zonder bijna flauw te vallen van de pijn. Mezelf aankleden was een ware hel, met de auto rijden een heuse kwelling. De specialist pootte een spuit in de slijmbeurs van m’n schouder, dat was al de derde injectie op 5 weken tijd. De eerste twee injecties werden door m’n huisarts in een pees gezet die de oorzaak van alle kwaad was. Die pees is verkalkt en er zijn kalkdeeltjes losgeraakt die een acute ontsteking van m’n slijmbeurs veroorzaakten en die kalkdeeltjes zetten zich ook vast in de spieren van m’n bovenarm wat tot helse pijn leidt.

Na die derde injectie ging het een paar dagen goed, om dan weer te verergeren. De pijn werd nog erger dan voorheen. Op een bepaalde dag, ongeveer een week na die injectie, voelde m’n arm zelfs wat lam aan, ik moest hem met m’n linkerhand vastnemen om bv. tot op m’n bureau te heffen zodat ik de computermuis op ’t werk kon hanteren. Ik was op dat moment wel wat in paniek natuurlijk en in m’n achterhoofd begonnen de plannen voor de Mont Blanc al in het water te vallen. Maar daags nadien begon plots het tij te keren. M’n schouder werd wat beweeglijker en de pijn begon stilaan te minderen. Enkele dagen later kon ik de pijnstillers afbouwen en twee weken na de injectie was ik volledig van de pijnstillers vanaf.

Nu voel ik nog wel wat pijn, vooral ’s morgens (omdat ik vaak op die kant slaap), maar het is draaglijk en ik hoef geen pijnstillers te nemen. Bruuske bewegingen boven mijn hoofd (iets uit een bovenste schap van de kast nemen bv.) vermijd ik wel best, want dan schiet er een pijnscheut door schouder en arm.

Afgelopen donderdag had ik opnieuw een afspraak bij de specialist. Die was alvast goed gezind: het feit dat ik voortkon zonder pijnstillers was een goed teken. Kwestie van nog even door te bijten tot alles gewoon genezen is.
Maar: helemaal safe zit ik nog niet. Als de pijn weer zo acuut opkomt, kan ik nog één inspuiting krijgen. Die wordt dan onder echografie heel gericht geplaatst. Als dan de pijn weer zo heftig aanblijft of binnen korte tijd (6 maanden) terugkomt, vlieg ik onder het mes voor een kijkoperatie met maar liefst 3 maanden revalidatie tot gevolg…

Het goede nieuws is wel dat ik voorlopig geen schrik moet hebben voor m’n deelname aan de Mont Blanc Marathon. Die drie maanden tot aan de marathon zijn nu zeker wel te overbruggen en hij benadrukte me nogmaals dat lopen geen negatief effect heeft. Wel mag ik de pijnsignalen in m’n arm niet negeren wanneer het op lopen met stokken aankomt. Evt. dus de stokken laten voor wat het is, moest dat te veel hinder geven (voorlopig is dat nog niet het geval op de trainingen).

quit

Advertenties

2 gedachten over “hoe zit het nu met die schouder?

  1. Hi Ruth,

    Geen nieuws goed nieuws hoopte ik over je schouder, maar dit is voorlopig positief maar nog wel spannend of het blijft. ik hoop dat je je goed in acht kunt blijven nemen, want dat is soms toch wel lastig met een kleine watervlugge jongen thuis.

    Groetjes,

    Dorothé

  2. Ik zit hier met exact hetzelfde probleem, reeds 3 inspuitingen in elke schouder gehad, en onlangs een ongeval met whiplash gehad, niet de beste omstandigheden voor die ‘peesverkalkte schouders’. Operatie met 3 maand revalidatie is de volgende stap die ik zo lang mogelijk wil uitstellen. Nu Brexine, pijnstillers, nefast voor de maag maar wel ietsje beter met de pijnlijke linkerschouder. Ik volg je blog al heel lang, ik hoop dat je met pijnloze schouder de MB op kan, veel plezier alvast!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s