ontstekingsgolf

Het is al wat geweest dit voorjaar wat ziek zijn betreft. Niet met mij, gelukkig maar. Maar de twee venten hier in huis sukkelen van het één in het ander. Vooral onze Seppe wordt niet gespaard. Na een week griep, een week amandelontsteking en een week de windpokken, zit het venteke nu weer met een stevige oorontsteking opgescheept. Zondag leek het nog niet te ernstig te zijn, maar maandag – na weer een quasi slapeloze nacht voor hem en bibi – was ie een hoopje ellende. Gelukkig konden oma en opa babysitten, want er moet nog gewerkt worden hé. Zelf voelde ik me zondagnamiddag ook niet superlekker. Het leek alsof m’n avondeten van zaterdag nog steeds als een blok op m’n maag lag. Tijdens het lopen had ik daar ook wel een beetje last van gehad. Maandag werd dat alleen maar erger en erger en zat ik eigenlijk zo misselijk als iets op m’n werk. Gezien ik dan toch met Seppe naar de dokter moest, kon ik mezelf dan ook maar ineens laten onderzoeken zeker.
Bij Seppe was de diagnose evident. Een oorontsteking waarbij het pus massaal uit z’n oor liep, zo erg had ie het nog nooit eerder gehad. Het ventje zag er serieus van af.
Bij mij was de diagnose ook snel gemaakt…maagontsteking. Gelukkig herkende ik de symptomen al (voor ik Seppe kreeg had ik zowat om de 3 maanden een maagonsteking) en was ik er nu dus snel bij. Direct een dosis Zantac meegekregen en voorschriftje voor de juiste pillekes. Het zal wel snel weer beteren.
Ondertussen loopt m’n grote vent ook al twee weken rond met een sinusontsteking (maar die is te koppig om naar de dokter te trekken)…. het kon niet completer worden.

Vandaag, na onderbroken nacht nr 3 (zo’n oorpijn is heviger als je neerligt en zo’n kind van bijna 4 jaar snapt daar geen sikkepit van natuurlijk), toch weer naar ’t werk getrokken en had m’n loopgerief mee. Ik verklaarde mezelf zot dat ik ondanks de maagpijn toch wou gaan lopen, maar ik had er mentaal nood aan. Die maagontsteking komt er ook niet zomaar hé: loop al enkele weken wat gespannen om diverse redenen, dat zet zich wel eens ergens op. Dus dat lopen doet me deugd, even die spanningen wat kwijtgeraken.

M’n schema schreef vandaag een tempoloop met 10 versnellingen voor, maar dat leek me niet zo’n goed idee. Gewoon wat rustig joggen, daar had ik vooral goesting in. Gene stress om tempo’s te halen, wel wat “frisse” lucht opsnuiven (een uitdaging in Antwerpen) en m’n geest de vrije loop laten. Zogezegd zogedaan. M’n maag protesteerde af en toe wel, maar het ging redelijk (die medicatie doet z’n ding dus, oef). Af en toe wat steken en tegen het einde een misselijk gevoel, maar dat kan misschien ook de honger geweest zijn. Echt superveel had ik nog niet gegeten die voormiddag.
Na een uurtje stond ik weer aan m’n werk, goed voor 9,6 km. Het had deugd gedaan.

mind

Morgen m’n vrije dag, samen met onze Seppe. Die mag vanaf donderdag gelukkig weer naar school op voorwaarde dat hij morgen (woensdag) volledig koortsvrij is. Gezien hij deze avond al in een zeer zotte bui was, zal dat wel geen probleem zijn. Ik kreeg tijdens het avondeten zelfs ne fikse “dimmen hé mamake!!” te horen. Weliswaar werd die opmerking gevolgd door superschattig gegiechel en een deugnietenblikje. Ons kapoentje is dus terug. Hopelijk zijn de ononderbroken nachten daarmee ook terug 😉

 

Advertenties

2 gedachten over “ontstekingsgolf

 1. Dag onhappyjoggerke,
  Grappig om zien hoe jij voor hetzelfde doel als ons ook dezelfde wedstrijden loopt. Wij gaan ook nog de loop van Vlaanderen (50km) doen.
  By the way, niet teveel pillen pakken. Als je last hebt van je maag, geen koffie drinken, geen tomatensaus, geen zure dingen.
  Schil een gember, gooi hem in de blender met een liter ananassap. Heel goed voor de maag.
  CU zaterdag op de team trail.

  Frank, van the Road to Chamonix
  http://theroadtochamonix.skynetblogs.be/

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s