weer voluit op weg naar…

De betonblokken van bovenbenen hebben weer plaats gemaakt voor soepel bewegende spieren. Woensdag kon ik probleemloos m’n wisselloop doen: om de 5 minuten wisselen van tempo (variërend tussen 10 km/u – 11 km/u en 12 km/u). Geen enkele hapering meer in m’n benen. Eigenlijk wel een geweldig gevoel dat ik 3 dagen na een stevige trail weer voluit kon gaan.

Gisteren (vrijdag) liep ik dan met maatje Christine ’s avonds m’n trailtoertje hier in Boortmeerbeek. Het werd een rondje van 11,5 km met heel veel babbelen en ondertussen genieten van de natuur om ons heen.
Het is wel fijn dat het ’s avonds weer langer licht is. Vorige week hadden we dat toertje nog niet kunnen doen wegens te donker (en grote stukken lopen over doorworteld terrein dus veel risico op struikelen).

Zondag nog een lange duurloop van 3 uur, in het Zoniënwoud! Iets om naar uit te kijken dus. Daarna gaat de rem er een beetje op zodat ik goed uitgerust ben tegen de marathon van Zeeuws-Vlaanderen.

Ondertussen maakt de organisatie van de Mont Blanc Marathon ons ook warm voor dat Grote Doel eind juni. Vorige week stak er een filmpje in m’n mailbox. Het is wel in ’t Frans (en de man spreekt niet echt superduidelijk, ‘k versta het ook niet allemaal). Een zicht op het eerste deel van het parcours en hoe dit aan te pakken (om daarna het tweede deel nog te overleven). (klik op de foto om het filmpje te zien). Qua landschap kan het wel tellen alleszins, wow!

mbmprep

Advertenties

3 gedachten over “weer voluit op weg naar…

  1. Hij praat nog vrij goed voor een Fransman uit het Zuiden. Hij zegt dat je heel veel kilometers gaat moeten doen ter voorbereiding. Om een goede basis te leggen. En dat je daarnaast ook wel wat snelheid moet doen, om niet te slap aan de start te komen. De laatste week moet je vooral rusten om fris aan de start te komen. En je mag ook niet te snel vertrekken, want de eerste 18 km van de koers zijn vrij makkelijk, maar daarna, vanaf Vallorcine, begint het echte werk.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s