rust roest niet

Na de moeizame training van zondag was het wel duidelijk dat mijn lijf iets nodig had: rust! Niet altijd simpel om toe te geven, vooral als je je aan een schema wil houden. Dat schema schreef voor dinsdag alweer een nieuwe pittige training voor.

Maandag sleepte ik me echter met moeite voort op ’t werk. Ik voelde me leeg, compleet uitgeput. ’s Avonds nog een vergadering (niet voor ’t werk hoor), dus echt vroeg lag ik niet in m’n bed. Dinsdag voelde ik me gelukkig al wat beter, maar gaan lopen leek me onverstandig. Vooral omdat de aprilse grillen wel héél fel huis hielden in Antwerpen, net op ’t middaguur (het moment dat ik normaal gezien zou gaan lopen). Hagelbuien, stortregen en felle wind…ik besloot lekker warm binnen te blijven.

De twee dagen rust deden deugd. Vandaag trok ik m’n loopschoenen aan op het moment dat m’n ventje thuiskwam van ’t werk om 17u. Niet echt een ideaal uur, zo vlak voor het avondeten, maar ‘k had een uurtje eerder een vieruurtje gegeten samen met zoonlief, dus ging ook niet met een superlege maag op stap.

Als training had Tiny weer iets leuks voorzien: piramideloopje met korte versnellingen: 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 minuten, met telkens 2 minuten rustig lopen als pauze. Het ging perfect. De versnellingen zijn altijd wat zwoegen, maar gezien ze maar kort duurden, was het einde altijd snel weer in zicht. Na een uurtje stond ik weer thuis en had ik 11 km gelopen. Heerlijk gevoel. Dat gevoel deed extra veel deugd na het dipje de afgelopen dagen.

Morgen weer een rustdag en dan vrijdag een relaxte training afhaspelen met Christine normaal gezien. En daarna is het echt aftellen naar 19 april, naar de eerste echte grote test in aanloop naar de Mont Blanc Marathon!

rest-days

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s