aftellen naar Zeeuws-Vlaanderen

Nog 6 dagen te gaan en stilaan begint er zich in mijn binnenste iets te roeren: een beetje spanning gemixt met veel goesting om aan die marathon te beginnen. Spanning omdat ik in december een DNF naast mijn naam zag staan bij de Marathon van Kampenhout. Da’s nog niet helemaal verteerd, die opgave. Het zorgt er voor dat ik toch met een zekere zenuwachtigheid aankijk tegen de marathon van Zeeuws-Vlaanderen. Maar gelukkig is daar ook die goesting om erin te vliegen en dat is ook nodig, zonder goesting heeft het geen enkele zin om aan de start te verschijnen.

Geen idee hoe het me zal vergaan. Ik ga geen bepaald tempo aanhouden, wat ik in Kampenhout wel deed. Het zal eerder coach Tiny zijn die het tempo zal bepalen, hij gaat mij en Heidi begeleiden op de lange tocht van Hulst naar Terneuzen. Hopelijk vliegt hij er niet vandoor tegen 12 km/u, dan loopt het niet goed af.

Vandaag was m’n laatste “lange” duurloop voor de marathon. Het deed eens deugd van er niet voor meer dan 2 u op uit te moeten trekken. Slechts 1,5 uur te trainen vandaag en het ging supergoed. M’n trailrondje gedaan, hetzelfde als ik vrijdag ook al deed samen met Christine. Alleen breidde ik er nog een stukje bij aan. Vrijdag liepen we net geen 12 km, vandaag werd het een dikke 14,5 km.

De relatieve rust doet me alleszins deugd. Na een zware trainingsperiode was vorige week het vat echt wel af en drong rust zich op. Een normaal verschijnsel in aanloop naar een marathon. De komende dagen ga ik ongetwijfeld weer last krijgen van PMS (Pré-marathon-syndroom), dus laat het maar rap zaterdag zijn!

marathon2

Advertenties

Een gedachte over “aftellen naar Zeeuws-Vlaanderen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s