prikkeldraad

De marathon liet dan misschien toch een klein spoortje na. Vrijdagmiddag liep ik nog een uurtje lekker los en voelde me prima. Vrijdagnacht voelde ik wat gekriebel in de keel, maar zaterdag besteedde ik er geen aandacht meer aan want het leek over te zijn. Zaterdagavond zette een meter prikkeldraad zich echter vast in m’n keel. Keelpijn! De klieren in m’n hals voelden ook wat opgezet aan.

Vanmorgen voelde dat niet veel beter aan en ik twijfelde of ik wel zou gaan trainen. Gelukkig stond er geen te lange training op m’n schema: een rustige duurloop van 1,5 uur. Rond 10u vanmorgen hakte ik de knoop door en vertrok. Het weer buiten was te aanlokkelijk en ik voelde me eigenlijk prima, op die keelpijn na. Geen koorts of een lamlendig gevoel dat me aan de kant hield, dus waarom dan stilzitten? Zo ben ik niet.
Ik heb wel heel bewust het tempo traag gehouden, goed op m’n ademhaling gelet (en geprobeerd door m’n neus te ademen om m’n keel wat te sparen, maar dat lukte niet zo goed). In een kleine 1,5 uur liep ik zo’n 13,7 km. Het was een heerlijk rondje genieten in de natuur, want ik liet het beton en asfalt weer zo ver mogelijk achter mij uiteraard.

Tijdens het lopen merkte ik zelfs ook niks meer van die keel, dank u endorfines. Achteraf voelde het ook wel beter aan en in de loop van de dag is het alleszins niet verergerd. Ik vrees wel dat ik vannacht met een kriebelhoest ga te maken krijgen, want de keelpijn situeert zich echt onderin m’n keel. De muntjes liggen al klaar!

Je hoort het wel meer, dat mensen ziek worden na een stevige fysieke inspanning. De weerstand die toch wel wat blutsen heeft gekregen zeker. Ik ga geen risico’s nemen. Als het morgen niet beter is, maak ik toch maar een afspraakje bij de dokter voor een goed paardenmiddeltje. Zou niet graag de Bouillonnante aan me zien voorbijgaan a.s. zaterdag!

cures

Advertenties

6 gedachten over “prikkeldraad

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s