lang leve compressiekousen!

Het herstel na de Bouillonnante verliep een beetje trager dan gewenst. Niet dat ik superstijf was, integendeel. Zondag kon ik zonder problemen de trap af . In de namiddag deed ik een wandeling van bijna 8 km met het gezinnetje, zonder dat ik enige problemen ondervond. Op één minpuntje na: mijn rechterkuit wrong wat tegen. Eigenlijk was dat probleem vorige week al gestart. Dinsdag een verkeerde beweging gedaan bij het afdalen van de trap op het werk. ’s Avonds was die kuit stijf en woensdag was dat niet beter. De kuit stond helemaal strak gespannen. Veel gemasseerd, gelleke erop gesmeerd en schietgebedjes geslaan opdat het zou beteren. Donderdag liep ik dan wat los, maar wel met compressiekousen aan. Dat ging volledig probleemloos. De kuit voelde tegen zaterdag dan helemaal goed aan, maar tijdens de Bouillonnante was ik er toch niet helemaal gerust in. Bij de eerste klim voelde ik m’n kuiten opblazen, maar de compressiekousen (Skins) deden voortreffelijk hun werk. Direct na die beklimming herstelden m’n kuiten zich en de rest van de trail had ik er niet zo’n last meer van.

Tot gisteren… Onnozele kip als ik ben, denderde ik in volle overmoed weer een paar verdiepen per trap af op m’n werk. Ik was even vergeten dat ik twee dagen eerder een heuse calvarietocht had ondernomen en nu een rustdag had. Het gevolg laat zich raden: pijn in die kuit, alweer. Aarrrghhh. Met pijn gaan slapen en mezelf voorgenomen dat als ik vandaag wakker zou worden met pijn, ik dat herstelloopje dat op de planning stond, zou laten varen. Gelukkig zonder pijn wakker geworden, maar ik besloot al van ’s morgens met compressiekousen rond te lopen. Just in case. Ik werkte toch van thuis uit vandaag, dus kon me effe laten gaan op vestimentair vlak.

’s Middags onder m’n pauze me dan gewaagd aan dat herstelloopje en hallelujah: geen pijn! Oef!! Uiteraard wel met die kousen gelopen. Een 7,5 km afgelegd in 45 minuutjes. Lekker rustig dus en niet te lang qua afstand. Morgen probeer ik daar nog een kwartiertje aan te breien, als die kuit zich koest houdt tenminste.

Ik ga me eens moeten verontschuldigen bij de buren, want tegenwoordig zie ik er meer en meer uit als een clown als ik hier in de buurt ga lopen: compressiekousen onder een short, afstroopbare mouwtjes en dan nog allerlei electronica dat aan mij hangt te bengelen. Alles voor het goeie doel zullen we maar denken!
Op een wedstrijd loopt het sowieso vol met clowns en zie ik er nog gewoontjes uit. Hier in ons boeregatje is dat wat anders natuurlijk.

Lang leve de compressiekousen dus! Ze helpen echt wel, die dingen!

compression_sock_banner

Advertenties

Een gedachte over “lang leve compressiekousen!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s