nog even doorbijten

De laatste weken komen er aan, nog even doorbijten en dan kan ik eindelijk starten op de Mont Blanc Marathon. Het begint stilaan wel wat door te wegen. De trainingen laten wat sporen na, mijn lijf begint wat vermoeid te geraken. Het helpt natuurlijk ook niet dat ik al nachten slecht slaap door een vervelende kriebelhoest. Weer een opstoot van mijn allergieën, dat zet zich op mijn luchtwegen. Nieuwe puffer gehaald bij de dokter, maar ja…het heeft even wat tijd nodig. En ondertussen hoest ik de boel bij elkaar en hou ik mezelf zo wakker.

Ondertussen probeer ik wel voort te trainen. Afgelopen week zo getrouw mijn schema afgewerkt met als kers op de taart vanmorgen een duurloop van 2,5 uur. Nou ja, duurloop is veel gezegd. Ik koos de Wijngaardberg in Wezemaal uit als terrein, want hoogtemeters maken is nu echt wel een doel op zich en dat gaat wat ten koste van kilometers.

De Wijngaardberg is alleszins een toplocatie om te trainen. Een mooie route van een kleine 7 km met pittige technische hellingen en afdalingen, mooie vergezichten en gelukkig ook een aantal goeie recuperatiestukken zodat het niet constant puffen en hijgen is.
DSCN0657DSCN0658DSCN0667DSCN0668
De training vanmorgen begon wel compleet in mineur. Ik was nog geen kilometer ver of mijn rechterenkel begaf het plots. Normaal is mijn linkerenkel m’n zwakke plek, ik draag daar sowieso een steunverband om. Maar nu was het dus de andere. Ik liep even te manken, stapte een stukje en de pijn verdween weer. Ik kon weer lopen, maar bleef waakzaam. Tegen het einde van de eerste ronde, begon ie weer wat te zeuren en ik besloot even halt te houden en het steunverband van enkel te verwisselen. Dat bleek een goeie beslissing. Mijn linkerenkel hield zich koest en ook mijn rechterenkel hield zich de rest van de rit rustig.

DSCN0664DSCN0669DSCN0671DSCN0677

Buiten dat ene euvel ging het echter wel goed. De hellingen zijn er op veel plaatsen te steil om comfortabel op te lopen, dus dat doe ik niet. Dan verspil ik toch veel te veel energie en veel rapper ben ik toch niet als ik zo bergop loop ipv stevig voortstap. Ik genoot van de omgeving en het wisselende terrein. Alleen jammer dat een mtb-organisatie net vandaag ook de Wijngaardberg had uitgekozen om er een mtb-toer te laten passeren, zelfs op een groot stuk van de uitgestippelde wandelroute. Net op een dag dat het er krioelt van wandelaars en lopers…Af en toe zaten we elkaar dus danig in de weg, maar met wederzijds respect lukte het wel.

DSCN0672DSCN0684DSCN0687DSCN0691DSCN0693

Na 2 rondes voelde ik me nog steeds uitstekend, dus vol goede moed vatte ik ronde 3 aan. Ik nam op dat moment wel mijn fotocamera bij de hand en besloot mijn route te fotograferen. Het maakte het toerke des te plezanter ook al pauzeerde ik regelmatig om een fotootje te schieten. Zo’n beetje spielerei was net wat ik nodig had na een moeizame vermoeiende week.
DSCN0695DSCN0696DSCN0697DSCN0698DSCN0700DSCN0701

Na 2,5 uur en 20,5 km (met bijna 500 pos. hoogtemeters) stond ik weer aan m’n auto, enorm voldaan. Deze training was alleszins een enorme oppepper, ondanks de wat weerbarstige enkel.

Nog 2 zware trainingen te gaan. A.s. vrijdag een 3-uursloop. Die dacht ik op de Weefberg te doen, maar na vandaag overweeg ik eigenlijk om terug naar de Wijngaardberg te gaan voor 4 rondjes. En dan de 7e juni volgt de zwaarste training van de hele reeks: een 35 km-trailloop met 1500 hoogtemeters, auw.

Advertenties

2 gedachten over “nog even doorbijten

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s