de laatste maand

Nog één maand te gaan voor de Mont Blanc Marathon. De kriebels beginnen serieus te komen. Niet alleen voor die marathon, maar ook voor de vakantie die eraan gekoppeld is. Na de marathon wordt het nog wat lekker relaxen in Frankrijk. Reken maar dat ik daar evengoed halsreikend naar uit zit te kijken.

Maar dus eerst nog die marathon volbrengen en daar moet voor getraind worden. Deze week al drie trainingen afgewerkt waarvan het hoogtepunt deze voormiddag plaatsvond. Een 3-uurstraining samen met maatje Heidi. Ik was blij dat ik haar gezelschap had, want 3 uur alleen op pad…da’s niet echt mijn ding. Ik ben ook vrij moe, al helemaal na gisteren een hele dag stevig arbeiten in den hof, en dan is een trainingsmaatje een godsgeschenk om je door de moeilijke momenten heen te loodsen.

Samen trokken we naar de Wijngaardberg in Wezemaal voor 4 rondjes. Vanaf onze parkeerplaats is één rondje 6,5 km, zodat we met 4 rondjes zouden uitkomen op 26 km. Het eerste rondje ging nog vrij vlot en rondden we in 45 min. Als we dat tempo zouden aanhouden, zouden we dus mooi rond op 3 uur eindigen. Not! De heuvels nekten ons met momenten serieus. Eén rondje telt 154 hoogtemeters, niet niks. Daar zitten een paar steile stukken tussen. Heidi had al een paar zware trainingsdagen achter de rug en ik was dus ook niet optimaal uitgerust…we besloten ons dus niet nodeloos te forceren. Rustig aan, zien dat we elke ronde heelhuids doorkwamen en toch ook gewoon wat proberen te genieten van de omgeving. Het lukte ons aardig, met enkele dipmomentjes waar we elkaar er doorsleepten.

Na 3u15 stonden we weer aan de auto. Wreed content, met 26 km (en 635 hoogtemeters) op de teller!
Nu een weekje rustiger aan, want voor Les Boucles Ardennaises op 7 juni wil ik wel wat uitgeruster aan de start staan. 35 km met 1500 hoogte meters te overbruggen dan. Ik gok er een 6-tal uur over te doen, pfew 🙂 Ideale training voor de Mont Blanc Marathon alleszins.

De organisatie van de Mont Blanc Marathon bezorgde de deelnemers weer een inspirerend filmpje. Dit keer over materiaal dat je best meeneemt op deze bergtrail. Klik op de foto om het filmpje te zien. En vergeet niet je gok te wagen op mijn eindtijd. Alle info daarover lees je hier!

mbmprep

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s