4!

Eens een berichtje dat niet over lopen gaat! Vandaag is een heuglijke dag: onze superheld wordt al 4 jaar! 4 jaar die voorbijgevlogen zijn, 4 jaar waarin onze knul van een klein minihummeltje van amper 48 cm klein en 3 kg  uitgroeide tot een kereltje van al 104 cm groot die een flinke 16 kg weegt.

vlak na de geboorte
vlak na de geboorte
4 jaar later
4 jaar later

Het voorbije jaar maakte ie toch weer een paar belangrijke vorderingen:

  • volledig pampervrij! Sinds vorige zomer slaapt ie zonder pampers en dat gaat zonder probleem. Heel af en toe (zo om de paar maanden eens) nog een accidentje, maar daar maken we ons niet druk in hé.
  • ook de tutjes vlogen buiten! Die gaf hij met Sinterklaas flink af aan zwarte piet, zodat deze aan de nieuwe baby’tjes kunnen gegeven worden.
  • te voet naar school! Vorig schooljaar nog een probleem, hij wou alleen maar in de buggy. Maar die fase zijn we gepasseerd. De buggy gaat alleen nog mee als we het onszelf “makkelijk” willen maken, lees: het moet een beetje vooruit gaan (hij is nogal een treuzelaar) en we willen er gerief aan kunnen hangen of onderin leggen 😉

Het komende jaar wordt de grote uitdaging fietsen! Hij kreeg voor zijn verjaardag een heuse fiets met trappertjes en zonder zijwieltjes. We gaan direct voor het grote werk dus. De komende zomer wordt dat dus volop oefenen (als hij wil tenminste). En lukt het niet, dan wachten we nog een beetje hé.

Afgelopen zondag vierden we zijn verjaardag al uitgebreid met een feestje thuis met een paar kindjes. Gelukkig doen ze met zijn klas nog niet mee aan het hele feestgedoe waar héél de klas moet op uitgenodigd worden. Met 23 kids in de klas, lijkt me dat absolute hel. Met 5 kindjes in onze tuin, was het nu net te doen en vooral heel plezant. Ze genoten er volop van alleszins.

DSC_1190

 

DSC_1259Vandaag mag ie dan zijn klasgenootjes trakteren in de klas, iets waar ie ook al lang naar uitkeek. Vooral omdat hij dan met een kroon mag rondlopen in de klas. Toch schattig waar zo’n kleintjes content mee zijn hé.
Deze namiddag gaan we met ons tweetjes naar het zwembad en daarna met oma pannenkoeken eten!

En dan kunnen we weer een jaartje voort 😉

 

 

Advertenties

Een gedachte over “4!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s