nog 2!

Nog exact 2 weken te gaan en dan is het zover. Aaargghhh…de zenuwen beginnen stilaan op te komen. De typische taperingsymptomen zijn zich ook aan het uiten. Dit worden nog 2 “zware” weken. Gelukkig vliegt de tijd gelijk zot. Nog 6 werkdagen te gaan en over welgeteld 12 dagen vertrekken we op vakantie. Dat het maar rap zo ver is.

Vrijdagavond een gezellig toertje met Christine gelopen, die ook aan het aftellen is naar haar uitdaging (de Megatrail des Ardennes, nog straffere koek dan de Mont Blanc Marathon!). 12 km lopen keuvelen, het liep terug vlot…een geruststelling. Voor de derde keer die week liep ik met m’n nieuwe Brooks Adrenaline en de nieuwe steunzolen. Die steunzolen had ik trouwens vorige week op de trail ook aangehad en dat ging zonder enige problemen. 6,5 uur in de hitte, diverse keren door het water…niks blaren. En wat dook er vrijdagavond plots op? Jep, een blaar. Dat typische branderige gevoel begon de kop op te steken na een kilometer of 5 en dan had ik nog 7 kilometer te gaan. Bij thuiskomst bleek het nog om een mini-exemplaartje te gaan, dus dat viel wel mee.

Vanmorgen ging ik dan op stap voor een iets langer duurloopje (1,5 uur). Dit keer mijn getrouwe Scott Kinabalu’s aan, met uiteraard ook de nieuwe zolen (kan niet anders, heb de oude niet meer) en ook nu begon dat branderige gevoel te irriteren na een kilometer of 7 deze keer. Het was gelukkig vol te houden, maar echt aangenaam was het niet. Nu was het een heuse blaar die ik heb moeten doorprikken.

Toch even een lastige inloopperiode te gaan dus. Gelukkig staan er de komende twee weken alleen nog maar kortere trainingen op het programma. ‘k Vind het anderzijds wel bizar dat ik er op die eerste dag dat ik er mee liep (en dan al direct 37,5 km) totaal geen last van had.
Morgen maar eens een voorraadje Compeed gaan inslaan om mee te nemen op de marathon.

ascent

Advertenties

4 gedachten over “nog 2!

  1. Of de steunzolen een klein beetje laten aanpassen daar waar de blaar zich vormt, kan ook een oplossing zijn in plaats van steeds maar weer Compeed te moeten kleven !

  2. Hi Ruth,

    Met de warmte kun je eerder blaren lopen. Ik had er zelf vorige week ook een en wat voor een exemplaar…..terwijl ik echt in geen 10 jaar blaren heb gehad. Toen ik nog trainde voor de vierdaagse smeerde ik mijn voeten in met kampferspiritus om ze harder te maken.

    Groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s