plakken

Ik zit nu volop in de taperingsfase en ik moet eerlijk toegeven: momenteel vergaat me dat enorm goed. Ik geniet van de rust en van het feit dat het lopen eens niet MOET maar gewoon MAG, zij het niet al te lang. Mijn spieren, pezen en gewrichten hebben er ook overduidelijk deugd van. Alle pijntjes zijn verdwenen, de vermoeidheid uit mijn lijf gejaagd. Dat merkte ik gisteren en vandaag bij het lopen. Twee korte toertjes (8,5 km en 7 km) en dat liep echt gesmeerd. Nou ja, niet supergesmeerd want het blarenprobleem is nog niet over.

Mijn rechtervoet aanvaardt de nieuwe steunzolen precies nog niet zo goed. Ik had dinsdag een compeed geplakt, beetje preventief eigenlijk, want de blaar van zondag was wel zo goed als volledig genezen.
Slecht idee bleek al snel. Die compeed ging mee op de loop tijdens het trainen en gleed dus weg door het zweten. Gevolg was dat die compeed zelf weer een nieuwe blaar veroorzaakte. Ai. ‘k Heb de training gewoon voortgezet, maar zo op een blaar lopen is toch echt niet aangenaam.

Diezelfde avond zocht ik op het www wat info op over hoe nu een blaar te behandelen en wat te doen als je er toch mee wil verder lopen. Op de website van Op Pad (tijdschrift) vond ik een educatief filmpje met taping-instructies. Vanmorgen heb ik dat dus zelf eens geprobeerd en dat lukte heel goed. Had eerst weer een compeed geplakt (omdat er dus nog altijd een ferme blaar op m’n voet zat) en daar dan hansaplast-tape in laagjes overheen geplakt om die compeed goed op zijn plaats te houden. Daar dan wat talkpoeder over (om evt. zweet op te slorpen) en dan kousen en schoenen natuurlijk. Het werkte echt. Geen noemenswaardige last onderweg gehad (qua branderige pijn bedoel ik dan) en heel de constructie is goed blijven zitten. Achteraf een fotootje genomen, zo zag het er dus uit (en alles plakte nog goed vast). Enige nadeel: heel die boel er weer afhalen, kietelen dat dat deed aan mijn voetzool!

20140618_103005

 

De komende trainingen ga ik voor alle veiligheid maar weer intapen, tot de blaar volledig genezen is. Ik hoop toch dat het tegen 29 juni volledig genezen is, zodat ik niet hoef te tapen. Geen idee of zo’n constructie 9u lang stand houdt…

Advertenties

2 gedachten over “plakken

  1. Mooi dat je er wat op gevonden hebt. Ik ben zelf ook een beetje op zoek naar wat te doen als er een blaar opkomt en je toch door wilt lopen. Ging bij de Sallandtrail niet zo goed namelijk, hopelijk bij de Veluwezoomtrail komende zondag wel. Talkpoeder stond al op m’n lijstje, nu is de Hansaplast tape erbij gekomen, die gaat dus mee in de rugzak, voor de zekerheid.
    Succes met tap(er)en!

  2. Ik voel een vierdaagse revival (3 keer gelopen met destijds enorm veel blaren) als ik je ingetapte voet zie. Je weet dat je het ook preventief kunt doen zonder blaar. Wel altijd tapen in de looprichting om stuwing en dus blaarvorming daaronder te voorkomen en ver genoeg doorplakken.

    Succes, groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s