het zwarte gat?

De hitte van de voorbije dagen hakt er in. Normaal kan ik goed tegen zomerse omstandigheden van 30°C, dit jaar niet. Geen idee waarom. Mijn lijf doet rare dingen momenteel, zoals vocht ophouden waardoor ik er zowat als een luchtballon uitzie. Mijn benen voelen loom en zwaar aan. Mijn humeur staat wel op zon-stand, maar er zit een zekere sufheid achter waardoor ik toch geen meter lijk vooruit te geraken in het leven dezer dagen. Dat die sufheid ervoor zorgt dat ik weinig tot niks goesting heb om te gaan sporten, is evident. Maar misschien is er nog meer aan de hand…

Ik moet mezelf een stevige sjot onder m’n gat geven om de deur uit te gaan in looptenue. Woensdagavond lukte het wonderwel, maar de eerste kilometer was een helse kwelling. Ik kreeg amper mijn benen in beweging. Gelukkig beterde het en kon ik uiteindelijk een toertje van 7 km afleggen  (in de hitte, dus rondje ingekort). Vanavond zorgde loopmaatje Christine voor een stok achter de deur door met mij af te spreken om te gaan lopen. We hadden elkaar dan ook enorm veel te vertellen, zij over de Ardennes Megatrail en ik over de MBM. De zware benen voelde ik daardoor iets minder, 12,2 km was het wonderlijke resultaat van deze fijne babbeltraining.

Ik vermoed dat ik op de één of andere manier toch in het fameuze zwarte gat ben belandt. Een half jaar toeleven naar een doel dat, in mijn ogen, net iets te ver over mijn kunnen reikte. Nu dat doel dan toch gehaald is, heb ik precies alles bereikt wat ik wou bereiken in deze mooie sport. De trainingsperiode was daarenboven niet alleen een aanslag op m’n lijf en leden, maar ook op mijn gezin. Blijkbaar kan ik het even niet meer opbrengen om terug zo’n trainingsritme aan te vatten voor een volgende marathon. Moet ik nu gewoon toegeven aan dat gevoel of mezelf toch maar bijeenrapen en koste wat het kost weer gaan trainen voor marathon nr 10 (die gepland staat over 7 weken!). Ik weet het niet goed. Ik geef mezelf nog een weekje om te beslissen. Misschien neemt m’n knie (die nog steeds niet 100% in orde is) wel gewoon de beslissing voor mij en dan is het makkelijk natuurlijk. Maar normaal gezien ben ik zo’n karakterbeestje dat toch doorzet, nu alleen nog de energie en goesting daarvoor vinden…

groove

 

Advertenties

5 gedachten over “het zwarte gat?

  1. Ik denk dat je naar je lichaam moet luisteren. Je bent moe van deze zware inspanning in Chamonix. Lichamelijk en mentaal. Verg niet teveel van jezelf zodat je geen degout krijgt van het lopen. Het moet plezant blijven. Het is tenslotte een hobby. Je kan nog je hele leven marathons lopen. Die van over 7 weken kaan je desnoods overslaan. Pluk de dag !

  2. Ben heel benieuwd wat je trainer ervan zegt Ruth. Het is in ieder geval heel vervelend voor je. Ik heb het zelf gehad na mijn eerste marathon en toen werd ik er zelfs depri van. Het is gewoon weer over gegaan. Momenteel zit ik ook met motivatie en conditieproblemen. Ik doe wel wat maar niet te veel en dat maakt dat ik me niet schuldig voel om verlies van capaciteit of inzet en dat ik af en toe toch wel weer lekker loop. Toi toi en groetjes,

    Dorothé

  3. Eigenlijk geeft je lijf antwoord op de vragen die je je stelt. Beetje zeurende knie, vocht in de benen, geen sportgoesting… het is tijd om efkes niks te willen. Om jezelf wat te gaan “vervelen”. Lopen omdat het kan en mag, niet omdat het moet van het schema. Geef jezelf wat fysieke en mentale rust en dan komt de loophonger vanzelf weer opdagen, binnenkort.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s