verplichte pauze!

Maandagmorgen afspraak bij de dokter voor een bloedafname. Ik besprak al mijn klachten met hem, gaande van de extreme vermoeidheid, de slechte recuperatie na eender welke inspanning, de vermoeide spieren en gewrichten en het absurd gehalte aan vocht dat ik al weken ophoud in mijn lijf. Hij nam mijn rustpols en die bleek nogal hoog te zijn – 68, ik heb normaal gezien tussen de 50 en 55. Bloeddruk was ok (11 over 7). Bloedonderzoek was de volgende stap, waarbij hij zowat elk vakje aanduidde op het blad voor het labo. Tot de resultaten binnen zouden komen, ging hij geen enkel vermoeden uiten: het kon gaan om ijzertekort, hormonen die overhoop lagen of wat dan ook.

Dinsdagavond zouden de eerste resultaten al binnen zijn en mocht ik bellen. Hij had wat minder nieuws te vertellen: ik had positief getest op de ziekte van Lyme. teekShiiiiiittt… Nochtans nooit iets gemerkt van een tekenbeet. Doordat ik loop en wandel in de natuur is er altijd wel risico dat een teek me te grazen neemt, dus ik controleer achteraf altijd heel goed. Op onze vakantie in Frankrijk ben ik de laatste dag door iets heel venijnigs gebeten in mijn schouder (achterkant). Ik kon het niet zien, maar de plek deed echt pijn en heeft nog dagen gejeukt. Ik had dit voorval maandag ook verteld aan de dokter en om die reden had hij ook Lyme aangeduid. Algoed dat ik dat dus verteld had. Blijkbaar kunnen ook andere insecten de bacterie die Lyme veroorzaakt overdragen. Maar het kan evengoed zijn dat ik toch een tekenbeet niet als dusdanig heb herkend. Ik reageer op zowat alle insectenbeten heel allergisch, het worden grote rode vlekken (zelfs muggenbeten), dus tja…

Nu is het labo bezig met een tegenonderzoek en dat duurt een weekje. Pas rond volgende week woensdag weet ik dus definitief of het Lyme is of niet.
Lopen is sowieso even uit den boze. Als het Lyme is, moet ik enkele weken specifieke antibiotica pakken en het rustig aan doen. En dan hopen dat ik er vlot van herstel en de draad weer kan oppikken. Ik kreeg gelukkig al wat reacties van vrienden die het ooit ook hebben doorgemaakt en volledig herstelden, dus veel zorgen maak ik me niet. Heb helaas ook wel een collega die het kreeg en nooit volledig herstelde en zelfs enkele weken in het ziekenhuis lag. Als je het niet tijdig ontdekt, kan het wel wat schade aanrichten.

Ik hou jullie hier nog op de hoogte over de definitieve resultaten en daarna zal het hier dus even wat rustiger zijn op de blog…

 

Advertenties

8 gedachten over “verplichte pauze!

  1. Ho Ruth, dat is echt niet leuk ! Ik ben ook benieuwd naar het verdere verloop, ben ook nogal allergisch. Ik heb anti-bioticazalf die zo wat op iedere allergische reactie doe, maar of dat ook helpt in het geval van Lyme ? Geen idee. Dit jaar moest ik wel zo’n cursus volgen voor het werk rond EHBO en ik herinner me wel dat er uitdrukkelijk stond dat het vrij goed behandelbaar was als je er niet al te lang mee wacht. Ik hoop echt voor je dat je snel goed nieuws krijgt !

  2. Een snel herstel toegewenst Ruth, het is iets dat ons lopers (zeker woud- en trailrunners) kan overkomen maar waar wij niet op zitten te wachten. Nu nog even zien of het ècht Lyme is en of die teek ‘de dader’ is.

  3. Een doorzetter als jij komt dit zeker te boven. Ik heb een nieuw doel voor volgend jaar voor. De trail fantomes was gewoon superprachtig. We hebben Heidi een hele tijd gezelschap gehouden. CU zoon , happyjoggerke !

    1. ha Frank, ik liep Fantomes al eens in 2012 (de 26 km) dus weet hoe prachtig hij is. Jammer genoeg valt de datum altijd nogal slecht, maar ik hou het alleszins weer in het achterhoofd voor 2015, wie weet lukt het dan wel eens qua planning 😉

      1. Mijn bericht was nogal raar, zie ik nu. Was het door de vermaledijde autocorrector op mijn Ipad ? Of was ik nog in hogere sferen van de fantômes ? In elk geval, CU soon, met je zoon. 😉

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s