bijna duidelijkheid

Gisteren opnieuw afspraak bij de specialiste in het ziekenhuis. Alle resultaten van de onderzoeken waren binnen. Het goede nieuws is dat eigenlijk alle onderzoeken goed waren. Geen vieze dingen te zien op de echo en r/x van m’n longen, en ook geen verontrustende dingen in mijn bloed. Wat wel weer duidelijk uit het bloedonderzoek bleek waren de antistoffen op Borrelia, dat beestje dat door teken (en soms ander gespuis) wordt overgedragen en de Ziekte van Lyme veroorzaakt. Ik was dus absoluut zeker eens besmet geraakt met dat beestje, een bacterie die serieus wat chaos in je lijf kan veroorzaken.

De theorie van de specialiste is dat ik al ruime tijd geleden door een besmette teek ben gebeten geweest, zonder dat ik het gemerkt heb. Omdat ik een goeie weerstand had, ook een tijdje veel supplementen pakte (tijdens de marathontraining), werd de actieve besmetting gemaskeerd en had ik er weinig last van. Maar nu ik erover nadenk en eens terugblader in m’n blog hier, merk ik wel dat ik het de laatste maand van m’n marathontraining al heel lastig had. Ik weet het toen aan marathontraining-vermoeidheid, maar wie weet was er toen al iets aan de hand.
De tweede insectenbeet in juli heeft dan vermoedelijk de hele boel verder geactiveerd: weerstand compleet doen kelderen waardoor de typische Lyme-symptomen zijn opgedoken.

Ik zit vermoedelijk al in Lyme fase 3, ze noemde het Neuroborreliose. Klinkt eng en in erge vorm is het dat ook wel. Maar ze is optimistisch en stelt dat ik in geval van NB er gelukkig vroeg bij ben, gezien de huidige symptomen daar op wijzen (nog geen ernstige verlammingen of zo). Maar eerst zekerheid daarover en dat moet een neuroloog doen met wat gespecialiseerde zenuwtesten en een ct-scan. Mogelijks ook een ruggeprik, brrrr…..
Indien het NB is, moet ik daarna 3 weken lang elke dag een baxter met stevige antibiotica krijgen. Indien het toch geen NB is, maar Lyme fase 2, dan kom ik er vanaf met “gewone” antibiotica (in pilletjesvorm) gedurende enkele weken.

Het herstel na de behandeling zal echter ook traag verlopen, omdat mijn weerstand terug volledig moet opgebouwd worden. Lopen zie ik me eerlijk gezegd dit jaar niet meer doen, gewoon om mezelf te beschermen. Ik heb gelukkig nog een paar goeie stevige wandelschoenen in de kelder staan en het plan is om na de behandeling alvast terug te starten met wandeltochtjes op zondag, kwestie van weer terug wat in beweging te geraken. Zo kan ik toch weer wat vooruitkijken. Alleen nog even die laatste rotonderzoeken doormaken en dan de behandeling…

Ergens half oktober kan ik hopelijk weer uit mijn diepe dal komen, weer gaan werken en de draad van m’n leven weer oppikken…Ik kijk er alleszins naar uit.

 

Advertenties

8 gedachten over “bijna duidelijkheid

  1. Gelukkig heb je altijd goed gesport waardoor je een goede weerstand had ! En zo te lezen staan die stapschoenen al goed te springen om gebruikt te worden 🙂 . Veel Beterschap meisje x x

  2. Hi Ruth,

    Altijd sportief en dan overkomt je ineens zoiets. Misschien heb je zelfs met beestjes nog de Mont Blanc bedwongen? Het zal niet snel gaan allemaal, maar terugkomen zal je als loopster in hart en nieren. Toen ik een periode niet mocht lopen schreef iemand me ‘running waits for you’ en dat troostte me en ik heb het een tijd als hashtag gebruikt om alle beweging en sport te labelen tot ik weer kon rennen (staat ook op mijn blog). Ik hoop dat jij andere dingen en mensen hebt om je aan op te kunnen trekken in deze lastige periode. Toi toi toi toi toi toi etc.

    Dorothé

  3. Het komt ooit goed! Wat een nare periode voor je. Spoedig herstel!!
    En dan rustig weer opbouwen. Bij trainer-coach Tiny ben je in goede handen.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s