vooruitgang

Vorige week donderdag mocht ik op consultatie bij de neuroloog. Wat werd dat een teleurstelling. Niet alleen luisterde hij niet echt naar mijn verhaal, hij begon al direct met te zeggen dat hij de piste Lyme niet verder zou onderzoeken omdat het labo in Leuven toch stelde dat er daar geen sprake van zou zijn. Zucht… Het feit dat ik 26 van de zowat 35 beschreven Lyme-symptomen kon aanvinken, was blijkbaar niet voldoende indicatie om te stellen dat er misschien toch wel iets in die richting aan de hand zou kunnen zijn (en het is ondertussen algemeen bekend dat de onderzoeken vaak een vals negatief geven). Maar allé, hij kon niet ontkennen dat ik toch wel wat neurologische klachten had, dus een paar onderzoeken zou hij doen. Maar de belangrijkste van de hoop, die test die Lyme definitief zou kunnen “bewijzen”, die doet hij niet. Tja, daar stond ik dan hé. Diezelfde dag werd nog een EEG afgenomen en dan moest ik een afspraak maken voor een MRI. Mijn teleurstelling over het verloop van alles werd nog groter, toen bleek dat die MRI pas ten vroegste op 14 oktober zou kunnen plaatsvinden. En tot dan??? Daar trok hij zich duidelijk niks van aan.

Dus belde ik uit frustratie maar naar mijn huisarts, deed hem het verhaal en vroeg hem om diezelfde dag nog te mogen starten met de antibiotica. De pilletjes natuurlijk, niet de baxters. Mijn huisarts volgde me gelukkig wel en ik mocht een uurtje later al langskomen voor een voorschrift. Ik geraakte nog nipt op tijd bij de apotheker en kon diezelfde avond starten met de behandeling. Oef. Alleen afwachten of de antibiotica effect zou hebben of niet. De eerste  dagen had ik last van barstende hoofdpijn. Een goed signaal. Ik was nog nooit zo blij om hoofdpijn te hebben. Zoiets wordt nl. een herxheimer-reactie genoemd (een reactie die voorkomt wanneer de bacterie begint af te sterven en er gifstoffen vrijkomen) en dat kan wel heel hevig worden, maar bij mij bleef het voorlopig gelukkig beperkt tot die hoofdpijn en het vermoeide gevoel dat er alleen nog een graadje erger op werd. Maar tegen zondag ging het met dat vermoeid gevoel al een stuk beter en had ik enkel in de namiddag nog hoofdpijn. Gisteren maandag was de hoofdpijn weg en begon zich zowaar een greintje energie in mijn lijf te nestelen. Zou het?

En vandaag…voel ik me eigenlijk een stuk beter tegenover vorige week. De mist in mijn hoofd is stilaan aan het optrekken. Het is dat mistige zware gevoel dat me de laatste weken nogal weg van de wereld hield, dat ervoor zorgde dat mijn concentratievermogen op niks trok, dat ik verward was en zo meer. Die mist trekt dus weg, ik voel me lichter in mijn hoofd en ik krijg weer goesting/energie om dingen te doen. Deze namiddag ging ik zelfs een uurtje wandelen en ook al deden heel wat spieren en pezen zeer, het deed me deugd en ik was eens niet uitgeput achteraf. Vorige week kon ik amper een wandelingetje van 20 minuten naar de bakker en terug aan en moest ik direct daarna m’n zetel induiken.

Er is dus duidelijk vooruitgang merkbaar en dat lucht enorm op. Alleen jammer dat die kl***dokters een maand lang twijfelden en dat ik uiteindelijk zelf op tafel moest kloppen om die dekselse pillen te krijgen…

Volgende week donderdag hoop ik alleszins weer te kunnen gaan werken. Na bijna 6 weken afwezigheid wil ik echt wel eens de draad van m’n leven weer gaan oppikken!

betterdays

Advertenties

4 gedachten over “vooruitgang

  1. Goed nieuws ! Laat het evenwel toch maar verder opvolgen, kwestie van zorg dragen voor jezelf ! Maar geniet ondertussen van ieder sprankeltje extra energie !

  2. Oef, je zou ze, doktoren die niet luisteren. Hoe kun je dan ooit mensen helpen?
    Toch fijn dat je het idee hebt dat het beter gaat. Ik hoop dat het inderdaad helpt en dat je rond 14 oktober alweer een heel stuk fitter bent.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s