boven water

Sinds enkele dagen ben ik officieel weer boven water gekomen. Hoera! Sinds donderdag eindelijk weer aan het werk en reken maar dat ik daarnaar uitkeek! Thuis zijn met vakantie is leuk, thuis zijn met ziekteverlof is dat allesbehalve. Zeker als dat dan 6 weken duurt…veel te lang! Ik was wreed content om dat stuk van m’n leven weer op te pikken.

100% in orde ben ik nog niet. Heb nog een 16-tal dagen antibiotica te nemen, moet nog een MRI ondergaan en een consultatie bij de neuroloog (pas eind oktober). Die laatste ga ik even lik op stuk geven (als ik op dat moment de moed heb tenminste). Hij schoof het Lyme-verhaal onmiddellijk aan de kant, terwijl het succes van de antibiotica-kuur nu wel helemaal het tegendeel aantoont. Lekker puh! Maar daarmee is zowat al mijn vertrouwen in de medische wereld, en vooral in specialisten, wel verdwenen. Jammer.

Lopen zit er dus ook nog niet echt in. Ik heb er wel stilaan zin in, maar het lijf voelt nog niet oké genoeg aan om er al mee te beginnen. Sowieso riskeer ik nu blessures doordat de antibiotica mijn pezen wat verzwakt, dus het zou gewoon dom zijn om nu mijn loopschoenen aan te trekken. Nog even geduld oefenen, die enkele weken zullen het verschil nu ook niet maken. Ik lig er alleszins niet wakker van. Misschien dat ik na de herfstvakantie eens terug rustig ga beginnen. Twee à drie keer per week of zo, 5 km per keer en zo stilaan wat verder uitbouwen tot 10 km. Genoeg om de winter dan door te komen. No stress.

Ondertussen kan ik mijn ei kwijt in iets helemaal anders, nl. yoga. Wie me al lang kent, weet dat ik dat vroeger al deed. Een 15-tal jaar geleden volgde ik 2 jaar lang yoga in Mechelen. Tot de liefde er voor iets tussenkwam en de yogaleraar zelf er noodgedwongen mee moest stoppen. En dan kwam het lopen, een nieuwe liefde (nog steeds mijn lief nu), een kind etc… en ineens is dat dus al 15 jaar geleden, die yoga. Nu maakte een vriendin me heel recent attent op de opening van een nieuwe yogastudio in Mechelen, gingen we samen een proeflesje volgen en nu ben ik dus weer helemaal gebeten door die oude yoga-liefde. Eén à 2 keer per week ga ik nu naar de yin/yang-yoga, een yoga-vorm die stevig inwerkt op de bindweefsels (en dus pezen en spieren ook versterkt). Daarnaast gooi ik thuis nu bijna dagelijks even mijn matje uit om enkele asana’s te doen. Lang leve de yoga-apps voor de nodige begeleiding op dat vlak.
Zo was ik vandaag al best wat onder de indruk van de vele opdrachten die op me af zijn gekomen op het werk, dus wat deed ik nadat zoonlief in bed lag…jep, matje op de grond en effe 20 minuten lang wat ontspannen en oefeningen doen. Heerlijk! Waarom heb ik dat nu 15 jaar lang verwaarloosd en ben ik dus weer zo stijf als een plank zodat mijn benen in sommige houdingen verticaal blijven staan terwijl ze eigenlijk plat op de grond zouden moeten liggen, haha. Ik ben alleszins blij dat heel deze ziekte-periode me terug op het pad van de yoga heeft gebracht…Zo is dat toch voor iets goed geweest zeker?

movingforward

 

Advertenties

2 gedachten over “boven water

  1. Goed nieuws Ruth en jammer dat het zo liep met je neuroloog. Probeer het uit te praten zodat je het kwijt raakt. Overal worden fouten of verkeerde inschattingen gemaakt weet ik uit ervaring.

    Leuk dat je geniet van yoga en het lopen ga je vast weer goed opbouwen. Ik heb er ondertussen veel ervaring mee opgedaan. Ik mis je stoere loopverhalen wel maar die komen vast weer terug.

    Groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s