blij verrast

De titel zegt het al: mijn herstart afgelopen vrijdag ging verbazingwekkend goed. Ik koesterde de stille hoop een dikke 20 minuten aan een stuk te kunnen joggen. Het ging beter dan dat. 5 km in één trek en dat in 32,5 minuten! Kan je geloven dat ik me naderhand compleet euforisch voelde? Dit had ik echt niet verwacht. Onderweg niet te veel problemen ervaren, af en toe een klein pijntje hier en daar. Wat was ik trots op mijn eigen lijf. 9 weken niets doen, waarvan de eerste 6 weken echt letterlijk niks (buiten zetelhangen) en dan dit. Zot.

Zaterdag leek het wel alsof ik de avond ervoor een marathon had gelopen. Stijf! In alle vezels van mijn spieren. De trap afgaan was een kleine marteling. Vanmorgen (zondag) was het nog erger. Echt zot. Maar vanmorgen had ik wel heel eventjes tijd om terug een tochtje te proberen en die kans wou ik niet laten schieten. De eerste kilometer was het meer geschuifel dan geloop, maar eenmaal wat opgewarmd ging het eigenlijk weer probleemloos. Uiteindelijk 40 minuten gelopen, goed voor 6,3 km! Enige probleem dat ik ervoer, was een blaar op m’n rechtervoetzool. Bleh. Die voetzolen hebben duidelijk een veel te zacht velletje gekregen de voorbije weken.

Na een verkwikkend douchke dan naar de yoga getrokken. Dat mijn spieren nog wat te lijden hadden van de vernieuwde loopinspanningen, merkte ik daar wel, maar de stretching en oefeningen deden anderszijds ook wel enorm veel deugd. Het was 2 uur lang nog intens genieten.

Ik ben echt wel zot content dat mijn herstart beter loopt dan verwacht. Stilaan begin ik te dromen dat ik op de ’t Is voor Niks-loop eind november toch iets van afstand ga kunnen meedoen ipv aan de kant te moeten gaan staan. Iets om naar uit te kijken!

anewbeginning

Advertenties

4 gedachten over “blij verrast

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s