In Drenthe

Deze week zaten we op een ander. Als decor kozen we dit keer voor het plaatsje Borger, in de Nederlandse provincie Drenthe. Niet dat Borger een wereldstad is of zo, maar wel de thuisbasis van het vakantiepark Hunzedal, waar we een chaletje hadden geboekt. Hunzedal bleek een superfijne locatie te zijn, met ons chaletje pal naast het meer. ’s Morgens wakker worden met een blik op reigers die hun prooi proberen te vangen aan de rand van het meer…ik weet slechtere manieren om wakker te worden alleszins.

Naast dat mooie plekje aan het meer, blijkt Drenthe nog wel wat in zijn mars te hebben. Dinsdag trokken we naar de Hondsrug en het Boomkroonpad. Dat boomkroonpad is eigenlijk een constructie van bruggen die je tot in de toppen van de bomen brengen. Superleuk om eens te doen, zeker met een 4-jarige erbij. Na het Boomkroonpad kom je uit bij het startpunt van verschillende wandellussen die door het natuurgebied Hondsrug lopen. Wij kozen voor de “heide- en vennenroute”, goed voor nog eens een tocht van 4 km. Net doenbaar voor onze kleuter. Het was een heerlijke wandeling, door prachtige bossen en natuurlijk doorheen heide en langsheen enkele vennen. 200% genieten. Het zonnetje scheen volop en deed de herfstkleuren volop tot hun recht komen.

drenthe1

Woensdag was het weer wat minder en gingen we naar Groningen. Had er al veel positieve dingen over gehoord en die waren allemaal waar. Maar het is en blijft een stadje zoals je er eigenlijk zo veel hebt. Toch het één en ander gescoord en van de regen hadden we gelukkig niet te veel last.

Donderdag was onze laatste dag ter plaatse en besloten we de omgeving van ons vakantiepark al wandelend te ontdekken. Te voet dus naar het dorpje, via de omliggende natuur, waar onder meer gigantische paddestoelen te vinden waren.
drenthe2
en daarna ook nog naar het Hunebed-centrum dat op amper een kilometer van het dorp ligt. In Frankrijk zagen we al eens La Roche aux Fées, maar het hunebed van Borger kan daar echt wel aan tippen. Onze Seppe dacht dat het gigantische lego-blokken waren en probeerde ze om te duwen, want hij wou er iets anders mee bouwen. Dat lukte gelukkig niet.
drenthe3
Uiteindelijk 6,3 km gewandeld, onze kleine held was doodop en tegen het einde wat boos. Maar toen we zeiden dat we dan wel weer naar het zwembad zouden gaan, was dat direct vergeten en vergeven.

Dat zwembad…daar zaten we dus elke dag in. Onze Seppe moest nog goed leren onder water gaan met zijn hoofdje. Reden is dat hij vanaf januari op zwemles gaat en naast zelfstandig in het water springen, moet ie tegen dan dus ook vrijwillig met zijn hoofd onder water gaan. Dag één lukte het nog niet, dag twee lukte het één keer toen we beloofden dat hij daarna chips mocht eten. Maar vanaf dag drie was er geen houden meer aan. Missie gelukt dus. Nu nog een paar keer gaan oefenen tegen januari en dan gaat ie de volgende fase in 🙂

Een heerlijk midweekje weg dus en Drenthe heeft ons alleszins enorm verrast! Een aanrader!

Advertenties

Een gedachte over “In Drenthe

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s