zelfverwennerij

Vrijdag reden we vanuit het verre Drenthe weer huiswaarts. “Toevallig” passeerde onze route niet zo ver van Valkenswaard en “toevallig” had ik het adres van Scarabee Trailrunshop in de gps voorgeprogrammeerd, héhé. Dat was nu al zo lang dat ik daar eens wou langsgaan en wel voor één ding: de Hoka One One. Deze speciale loopschoenen intrigeerden me al langer. Enkele loopmaatjes lopen er al een tijdje mee en zijn superenthousiast. Eéntje nam al geregeld het woord “vliegen” in de mond, als hij erover bezig was. Met die schoenen “vlieg” je vooruit. Dat moest ik zelf toch eens ondervinden. Maar die prijs hé, goedkoop zijn ze niet te noemen. En eigenlijk heb ik al wel veel loopschoenen in huis staan. Weliswaar vooral trailrunschoenen (door-to-trail) en niet zo zeer voor het asfalt. Voor het asfalt heb ik de Kiprun MD van Decathlon, maar die doe ik toch maar weer van de hand, omdat mijn steunzolen er niet in passen. En dan heb ik nog de Brooks Glycerine die me nog altijd wat geselen met blaren, maar voor de korte afstand gelukkig toch kunnen dienen. Maar asfalt lange afstand? Nope, daar had ik eigenlijk niet echt iets voor in huis (merk op hoe ik mezelf dus een reden aanpraatte om toch maar die Hoka’s te verantwoorden). En nu, na een jaar watertanden bij de aanblik van en het aanhoren van de verhalen, zou ik mezelf eindelijk eens gaan verwennen. Na de lange ziekteperiode had ik dat toch ook gewoon wel eens verdiend hé.

Dus bij de Scarabee binnen en van zaakvoerder Marc heel wat nuttige uitleg gekregen over het hoe en waarom van de Hoka’s. De afgeronde vorm bootst eigenlijk een rolbeweging na, waardoor je het gevoel krijgt dat je over het asfalt (of de trails als je een Hoka-trailschoen kiest) rolt of vliegt. Ik kreeg enkele modellen om uit te proberen en elk paar zat echt zalig rond mijn voeten. Twee paren besloot ik effectief buiten even uit te testen en ook al vond ik het paars van de Stinson ongeloof mooi, bij het lopen voelde ik direct dat de Conquest mijn schoen was. Wat zaten die heerlijk goed!
hoka

Maar daarmee was mijn zelfverwennerij nog niet gedaan. Een longsleeve van Salomon (paars natuurlijk) moest ook mee. En dan zat ik nog met de kwestie van een kapotte Petzl-hoofdlamp (het ding valt gewoon open en de batterijen eruit terwijl ik aan het lopen ben) die dringend aan vervanging toe was, gelet op het feit dat ik vanaf nu weer veel in het donker moet gaan lopen. Marc bleek een goeie verkoper, want plots stond ik met een Black Diamond Storm-hoofdlamp van een 55 euro aan de kassa. Aiai mijn portemonnee.

Maar spijt heb ik er niet van. Die hoofdlamp én de Hoka’s werden vrijdagavond direct uitgetest. De woorden van die ene loopmaat werden werkelijkheid…ik leek inderdaad te vliegen over het asfalt. Wat een heerlijk gevoel! En die hoofdlamp? Die gaf genoeg licht om van de Leuvense Vaart een landingsbaan voor vliegtuigen te maken, bij wijze van spreken hé 😉 Ik hoefde hem zelfs niet op maximale sterkte te zetten.

Vrijdag liep ik een kort rondje van 5,3 km, kwestie van nog niet te hard van stapel te lopen (ook al is de goesting er wel). Vanmorgen stond ik vroeg op om voor de yoga-les nog een toertje te gaan lopen en het werden er ineens 7,5 km! Omdat het al licht was, kon ik eindelijk nog eens het trailparcours hier in de buurt op, dat leek al wel een eeuwigheid geleden (en dat was het eigenlijk ook). Kan je geloven dat ik daar echt enorm van genoten heb!
Nadien dus 1,5 uur yogales gevolgd bij So Yoga. De Yin-yoga was weer een hele uitdaging qua stretching, maar het deed zoals altijd ook enorm veel deugd. Vooral deze houding (saddle pose) bleek een echte marteling, niet zozeer voor mijn quadriceps (die hier enorm gestretched worden), wel voor mijn voeten die nogal verpletterd werden in die houding en begonnen te slapen (en pijn te doen), hihi. Zal nog wat moeten oefenen peis ik…

saddle pose

Vanaf volgende zondag geen yoga-les meer (wel thuis yoga), maar da’s omdat ik dan stilaan de looptrainingen weer wat langer ga maken en ik merk wel dat het voor mijn spieren toch wel zwaar is om direct erna dik 1,5 uur intensieve yoga te doen. Dus dan wordt het ’s avonds nog een yoga-sessie thuis, als de spieren weer wat tot rust gekomen zijn. Op woensdag volg ik ook al les, het moet allemaal wat combineerbaar blijven natuurlijk 🙂

perfect-time

Advertenties

Een gedachte over “zelfverwennerij

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s