rollen

Na de ’t Is voor Niks-loop nam ik, zoals gepland, een weekje rust. Voetje laten rusten, want ik sukkel ondertussen al bijna 6 weken met een pijnlijke hiel, de welbekende plantar plantarfasciitis-ontsteking.
Niet dat dat rusten zo veel hielp. Ik moet nu eenmaal ook wel rondstappen wil ik iets gedaan krijgen (zoals naar ’t werk gaan, Seppe naar school doen, huishouden, etc…). Veel rust kreeg die weerbarstige hiel dus niet. Het is zo’n lastige plaats, waar die ontsteking zit. Dus na een week looprust, besloot ik zondag toch maar die loopschoenen weer aan te doen. Zou je denken dat ik na een weekje rust, met frisse benen aan de slag ging…niets van dat! Mijn hele lijf protesteerde. Pfft…het werd een baalloopje van jewelste. Mijn longen sputterden tegen (koude, astma) en het gevoel was gewoon blah. Na 6,5 km gaf ik er de brui aan. Die hiel trouwens niet gevoeld tijdens het lopen, dat was eigenlijk het enige positieve aan die training.

Dinsdag wou ik herkansen. Het was een rare dag geweest op het werk, dus had nood aan een mentale oppepper. Gelukkig trof ik loopmaatje Christine aan de sporthal en samen gingen we op stap. Had dit keer m’n Brooke’s Glycerine aangetrokken ipv de Hoka’s waar ik de laatste weken op trainde. Dat vond mijn hiel niet zo leuk blijkbaar, want dit keer speelde ie wel op. De afgeronde zolen van de Hoka’s zijn precies toch wel wat beter voor dit type blessure. Gelukkig verliep de training voor de rest wel supergoed. Het gezelschap deed deugd en voor ik het wist had ik er dik 8 km opzitten. Na het douchen direct m’n hiel ge’iced maar de volgende ochtend (vanmorgen dus) had ik duidelijk weer meer last. Grrr…

Vandaag dus toch maar eens naar de dokter. Ik moest er toch zijn met een zieke Seppe. ’s Morgens was ik al even langs een sportwinkel gereden om tennisballen te kopen. Ik kreeg onlangs de tip van een lezer om mijn voet te rollen over een tennisbal. Allemaal goed en wel, maar dan moet je zoiets in huis hebben liggen natuurlijk. Hier in huis geen tennisbal te vinden, gelukkig kosten ze niet zo veel. Vanmiddag al eens goed gerold met mijn voet en nadien kon ik amper stappen van de pijn. Kon het dus moeilijk geloven dat dit echt heilzaam zou zijn voor deze ontsteking. De dokter bevestigde het deze namiddag echter tennisbalvolmondig. “Doen!”, zei ie, “en liefst zo vaak mogelijk”. Door het rollen wordt die weerbarstige pees stevig aan het werk gezet en raakt ie goed doorbloed. Allé dan, dan ga ik de komende dagen dus maar eens stevig aan het rollen. Daarnaast moet ik nu ook 10 dagen lang ontstekingsremmers nemen. Rusten…tja, zoals ik al aangaf, dat gaat niet zo goed, tenzij ik twee weken in een rolstoel wil gaan zitten. En eigenlijk mag ik gerust gaan lopen van hem, zolang het niet met pijn is. Dus neem ik nu alvast een paar dagen die pillen en dan gaan we zondag misschien nog eens op stap, met de Hoka’s 😉

Tja, had mijn herstart toch wel wat anders voorgesteld, maar dit overleven we ook wel weer zeker 😉 2015 wordt ongetwijfeld stukken beter!

Advertenties

7 gedachten over “rollen

 1. Als ik een kleine hint mag geven, passeer eens bij de tandarts. Het is niet normaal dat je na zoveel rusten met een ontsteking zit. Er moet ergens iets schorten. Ik heb sinds september met een vreselijk ontstoken voet/achillespees gezeten. Eind november is de oorzaak tevoorschijn gekomen : ontstoken wijsheidstand. Hij is er sinds maandag uit en alle ontstekingspijnen zijn plots weg. Ik zeg niet dat het bij jou hetzelfde is, maar hoogstwaarschijnlijk is de oorzaak elders te vinden in je lichaam. Trust me : 25 jaar ervaring met lopen op het hoogste niveau. 😉

  1. Hoi Frank, toevallig heb ik a.s. maandag mijn jaarlijkse afspraak bij de tandarts 🙂 En een week later zit ik ook nog bij de oogarts op de stoel (omdat ik nog altijd last heb van mijn linkeroog, nog een erfenis van de Lyme-periode). You never know dus 😉 Bedankt voor de tip!

 2. Hi Ruth,

  Wat een pech. Zelf heb ik jarenlang problemen gehad met plantar fasciitis voordat ik ging hardlopen (4x een corticosteroïden injectie ongelooflijk pijnlijk en het werkte maar heel kort. Uiteindelijk werkte dat ik altijd op schoenen met dikke zolen/demping liep. Dus veterschoenen van Ecco destijds ook onder mijn rokjes en in de zomer ;-(. Ik stuurde onlangs een mailtje naar mijn vriendin die dezelfde problemen heeft met een aantal links. Ik zet het maar hieronder.
  “”
  http://heelspurs.com/_intro.html
  http://heelspurs.com/_intro2.html
  http://heelspurs.com/index.html
  http://heelspurs.com/dutch.html (vertaling)

  Ik heb nog even gegoogeld omdat een aantal van mijn oude links niet meer gangbaar waren. Op deze plaatsen vond ik ook nog zinvolle info. Ik heb dit echter niet toegepast. Ik heb later ook achillespeesproblemen gehad. Dat hing samen met die voetklachten. Je moet ervoor zorgen dat je enkels soepeler worden zodat je voet de landing flexibel leert op te vangen. Ik draaide met mijn enkels en rolde over een fles. Jij rolt over een tennisbal.

  http://download.nhg.org/FTP_NHG/standaarden/FTR/Hielpijn_Voetklachten_text.html
  http://hielspoorinfo.nl/
  http://hielspoorinfo.nl/webshop/product/strassburg-sock
  http://hielspoorinfo.nl/behandelingen/zelfhulp/strassburg-sock
  “”

  Ik hoop dat er spoedig verbetering komt in je klachten. Toi toi,

  Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s