dat gevoel

Het is weer die speciale periode van het jaar, met de feestdagen en wat vakantie. Trainingen worden nu gepland tussen de soep en de patatten, wanneer het enigszins uitkomt. Het voordeel is dat ik al wel eens een keertje extra op pad kan, zoals vorige week het geval was. Voor het eerst sinds lang 4 trainingen op één week gedaan en m’n lijfje verteerde dat goed.

Komende week wordt het iets moeilijker om te gaan lopen. Niet dat ik zo’n feestbeest ben die het zwaar gaat uithangen met oudjaar, maar familiebezoekjes, gaan nieuwjaarszingen met de kleine en nog wat andere ditjes en datjes gaan wat druk op de agenda geven. Vandaag had ik wel tijd…dus baalde ik vanmorgen stevig toen ik het aangevroren sneeuwtapijt in onze straat zag liggen. De thermometer gaf dan ook nog eens -4°C aan, niet zo ideaal voor mijn astma-gevoelige longen en ik was al opgestaan met keelpijn. Pfft… Hier door gaan zou me ofwel gebroken poten, ofwel een zware astma-aanval opleveren. Ook man-lief was niet zo voorstander dat ik hier zou door trekken. Dus m’n yoga-matje maar opengesmeten en een uur intensieve yoga (met de hulp van youtube) gedaan. Dat leverde toch al wat voldoening op, maar de rest van de dag bleef er iets hardnekkig knagen.

Ik liep heel de dag met een onrustig gevoel rond, dat gevoel alsof ik iets vergeten was. Om nerveus van te worden. M’n keelpijn was al lang weer voorbij, dus fysiek belemmerde niks me om te gaan lopen. Komt daarbij dat ik vanuit mijn huisje heel de tijd een stralend zonnetje en staalblauwe hemel zag, dat nodigde toch uit om naar buiten te trekken. Man en zoon hadden de sneeuw ondertussen al omgewoeld in de tuin en waren er niet meer zo happig op om nog langer in de kou te vertoeven.

Om half 4 was ik uiteindelijk niet meer te houden. Ook ventje was mijn nervositeit blijkbaar beu, want ik werd als het ware weggestuurd (maak ik niet veel mee eigenlijk). Op stap dus! Na enkele stappen wist ik al waarom ik al heel de dag met die twijfel zat…het was echt wel spekglad én bitterkoud! De eerste twintig minuten ademde ik door m’n buff om niet direct die ijskoude lucht binnen te krijgen. Dat hielp enorm en uiteindelijk geen last van m’n longen gehad. Qua gladheid: op straat viel het mee, dus dan maar van de stoep af. Maar dan moet ik sowieso langs een stuk doodlopende straat om naar het dorpscentrum te gaan en die straat zelf was een ijspiste, letterlijk. Lopen compleet onmogelijk. In het centrum ging het dan weer even, maar dan was er weer een strook van enkele honderden meters richting weilanden en bos, waar het één en al ijspiste was. Spanneund…. Eénmaal de onverharde paden op (na ongeveer 2 km) was het gelukkig iets veiliger om te lopen. Naar het bos getrokken, daar twee pittige rondjes gelopen en dan weer via een andere weg richting centrum. Op het einde die spekgladde straat vermeden en via een omweg naar huis. Na een uurtje had ik toch 8,6 km op de teller, dat ondanks de wandelstukken. Best tevreden dus, nee niet best…héél tevreden. Blij dat ik had toegegeven aan dat gevoel en er toch doorgegaan ben!

Niettemin mag die sneeuw nu stante pede weer verdwijnen. Oké, het is mooi en feeëriek, maar da’s voor mij dan ook het enige voordeel aan sneeuw 😉

Er is er hier in huis eentje die daar wel heel anders over denkt….

DSC_0801(2)

 

Advertenties

2 gedachten over “dat gevoel

  1. Herkenbaar je loopperikelen van vandaag. Ze zullen snel voorbij zijn want vannacht is dooi voorspeld. Toch zal ik Koning Winter missen want ik loop zo graag in een sprookje.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s