van 2014 naar 2015

Vanmorgen met een laatste training van 10 km het loopjaar 2014 definitief uitgezwaaid. Met deze laatste kilometers sluit ik het jaar af met 1582,6 km. Het merendeel ervan, nl. 1233 km, werd gelopen tussen 1 januari en 30 juni. Het zag er dus wel naar uit dat ik ver boven de 2000 km zou eindigen dit jaar. Maar ja, het loopt (!) niet altijd zoals je zou willen. Een serieuze ziekte kan echt iedereen overkomen, zo veel is nu wel duidelijk alleszins 😉

Toch even een korte terugblik op wat dan wel zoal gebeurde, en net zoals vorig jaar doe ik dat met een paar foto’s. En wat 2015 zoal zou kunnen brengen, volgt hieronder.

DSCN0593
training in het Pajottenland met loopmaatjes Heidi en Christine
Trainingsloop bij coach Tiny (feb 2014)

 

Teamtrail 2.0 (maart 2014) met loopmaatje Heidi
Teamtrail 2.0 (maart 2014) met loopmaatje Heidi
marathon Zeeuws-Vlaanderen (april 2014)
marathon Zeeuws-Vlaanderen (april 2014)
La Bouillonnante (mei 2014)
La Bouillonnante (mei 2014)
nieuw trail-trainingsgebied ontdekt niet zo ver van huis...
nieuw trail-trainingsgebied ontdekt niet zo ver van huis…
Trail Les Boucles Ardennaises (juni 2014)
Trail Les Boucles Ardennaises (juni 2014)
op 5 km van de finish van de Mont Blanc Marathon...
op 5 km van de finish van de Mont Blanc Marathon…
Finish gehaald van de Mont Blanc Marathon, met loopmaatje Heidi!
Finish gehaald van de Mont Blanc Marathon, met loopmaatje Heidi!

De eerste helft van 2014 was dus bijzonder leuk, gevuld met leuke trailwedstrijden in voorbereiding van de Mont Blanc Marathon, die ik liep ten voordele van vzw Een Hart voor ALS. Op die manier zamelde ik enkele honderden euro’s in en daar ben ik enorm blij mee. De vzw levert goed werk en elke extra euro is er welkom om het onderzoek naar de genezing van ALS vooruit te helpen!

En wat in 2015 dan?

Momenteel ben ik nog rustig aan het opbouwen na de lange periode van inactiviteit. Geen te zotte dingen dus, ook al deed ik eind november (geheel tegen mijn eigen verwachtingen in) al mee met de ’t Is voor Niks-loop in Geldrop (weliswaar een korte afstand).
De eerste “trail” staat gepland voor 1 maart en dat wordt de Charlepoeng-trail, een nieuwe trail in Vlaanderen (Huldenberg). De hoogtemeters zijn zeer beperkt, de afstand ook – 17 km (er is wel een langere afstand, maar da’s nog wat te hoog gegrepen). Ideaal om terug te starten dus. 

Daarnaast hou ik ook al rekening met een nieuwe deelname aan de Trail des Fantômes. In 2012 deed ik die mee en was het 36°C, de heetste dag van het jaar toen. Gezien ik die trail in die omstandigheden al overleefde, zal het deze keer ook wel lukken zeker. Ik ga voor de 20 km (= trainingstijd van ongeveer 3,5 à 4 uur) omdat ik dan al volop aan het trainen ben voor mijn hoofddoel van 2015.
Op 20 september is er nog de Scott Offroad Run, waar ik ga kiezen voor de langste afstand van 26 km…ideaal voor dat ene hoofddoel dus.

Tussen maart en augustus zullen er nog wel een trail of twee ingepland worden en zeker ook een paar trainingen op mijn favoriete trailplekjes vlakbij, nl. de Wijngaardberg en de Weefberg. Wie wil meetrainen (op een rustig tempo weliswaar) is altijd welkom!

Mijn hoofddoel is 2 weken na de Scott Offroad Run en wordt de Marathon van Zeeland. Deze deed ik al eens mee in 2012 en ik heb er zalig goeie herinneringen aan. Dat en het feit dat coach Tiny er sowieso ook meedoet, deden me besluiten hem nog eens mee te doen. In 2012 deed ik die marathon als hoogtepunt van m’n “comeback” na een jaar blessureleed en daaropvolgend een zwangerschap etc…dus na een lange periode van inactiviteit. Laat het dus in 2015 ook maar een beetje een symbolische betekenis hebben…dat ik die vieze bacteriën, die m’n najaar 2014 stevig verpest hebben, voorgoed heb bestreden!

De dag na de marathon van Zeeland wordt dezelfde afstand ook voor wandelaars georganiseerd. Ik ben er zowaar in geslaagd mijn ventje te overtuigen om dus de dag na mijn marathon, ook de marathon te doen, maar dan al wandelend. Hij is al aan het wandelen geslagen! Hopelijk houdt ie het vol 🙂

2015 wordt dus een vrij rustig jaar op loopgebied, met rustig opbouwen en vanaf de zomer even stevig erin vliegen voor de marathon. Ik hoop vooral blessurevrij en ziektevrij te blijven en veel te genieten, meer hoeft eigenlijk niet!

Aan iedereen mijn allerbeste wensen voor 2015 en maak er vooral een supergezellig jaar van!! 

kerstkaart3

 

Advertenties

2 gedachten over “van 2014 naar 2015

  1. De beste wensen voor jou ook Ruth. Je pakt het heel gedegen aan allemaal. Ik weet dat het moeilijk is als je beperkt wordt door je gezondheid bij je sportieve plannen. Ik wens je toe dat je de mindere km’s die je maakt wel dubbel kunt genieten.

    Groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s