goed begonnen is half gewonnen

En zo is het nieuwe jaar alweer bijna een week oud! Ik ben blij dat die feestdagen-periode weer achter de rug is en dat iedereen weer min of meer normaal doet. En onze Seppe is zot-content dat ie weer naar school mag. Zowat elke dag van de Kerstvakantie zat ie te zeuren dat ie naar school wou. Dat zal wel niet blijven duren naarmate ie ouder wordt, denk ik.

Op loopvlak is het jaar goed ingezet alleszins. Dat begon al op nieuwjaarsdag. Als een dief in de nacht ochtend sloop ik om iets na 8’en de deur uit om de eerste kilometers van het nieuwe jaar in te lopen. Het lag buiten sneeuwwit van de vrieskou, een ijskoud feeëriek landschap waarin ik eenzaam op pad ging.  De eerste 20 minuten kwam ik geen levende ziel tegen, alsof ik de enige overlevende van de nieuwjaarsnacht was. Toen kwam uit de verte een ruiter te paard te voorschijn, da’s ook eens iets anders. We groeten elkaar en gingen dan elk onze eigen weg verder. Dat was het enige menselijke contact die ochtend tijdens m’n toertje. Na 7,5 km stond ik weer aan mijn deur, perfecte start van 2015.
Vrijdag ging ik op hetzelfde elan verder en ging ik iets verder zelf. Een rustig toertje van 9,5 km. Dit keer wat meer volk op de been, waaronder een aantal goeie voornemens: nieuwe gezichten in fonkelnieuwe loopspullen. Hopelijk houden ze hun goed voornemen vol.

Zondag leek de Dreef in Boortmeerbeek, een populair stukje “trage weg” voor joggers en fietsers, zelfs bijna op een hardlopers-snelweg…volk! Drie groepjes joggers die het klassieke toertje daar aan het volmaken waren. Het wordt hier zowaar nog een sportief dorp, als al deze nieuwelingen het volhouden. Ik liep die zondag weer een klein stukje verder, net geen 12 km. Op die manier komt mijn eerste trail binnenkort wel in orde.

Vrij impulsief schreef ik me op nieuwjaarsdag in voor een trail eind deze maand. Loopmaatje Christine loopt de Polar Bear Trail in Teuven mee en had hiervoor al eens reclame gemaakt bij mij. Nu zag ik op de site dat er ook een 14 km is….Gek genoeg (ahum) kreeg ik plots enorm veel goesting om me in te schrijven. Zo gezegd zo gedaan, dus we vliegen er al iets rapper in dan aanvankelijk gepland. Het zal geen snelle trail worden, ook al is het kort. Vorig jaar zakte iedereen tot aan zijn knieën in de modder. Oeps.

http://bearsports.nl/polar-bear-trail
http://bearsports.nl/polar-bear-trail

Vandaag ook nog even gelopen onder m’n middagpauze. Manman, wat was het koud! Een snijdende wind maakte het tot een barre training, achteraf deed de huid op m’n gezicht er pijn van.  Een kleine 8 km gedaan, waarvan 3 x 1 km een beetje wat tempo erin. Dat tempo trok op niet veel eigenlijk. Ik merk wel dat er 5 kg bij aan is tegenover een jaar geleden, dat heeft nu eenmaal enorm veel effect op je snelheid. Ben aan het diëten geslagen, maar ik moet nu ook niet verwachten van op een week tijd 5 kg weg te spelen natuurlijk. Geduld hebben, niet altijd mijn sterkste kant 😉

patience2

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s