verzopen

Vanmiddag even kort de tijd gehad om onder m’n middagpauze een loopje te doen. Dat was buiten het weer gerekend. Een half uurtje voor ik op stap kon gaan, begon het te regenen. Tegen dat ik kon vertrekken, was het aan het gieten. De regen werd vergezeld door een stevig stormwindje. Zucht. Ik hou hier dus echt niet van. Op allerhande social media zie je altijd van die sado masochisten die op hun status bij hoog en bij laag blijven beweren dat ze niks zo heerlijk vinden dan lopen baggeren door regen en wind. Wel, ik durf echt eerlijk toe te geven dat ik er een bloedhekel aan heb. Niet aan dat lopen op zich, wel aan die regen en die stormwind. Die mogen gerust achterwege blijven en vervangen worden door een hemels warm zonnetje en een zacht briesje.

Vandaag had ik duidelijk minder geluk. Mijn ergste nachtmerrie qua weersomstandigheden werd waarheid en ik moest erdoor. Nou ja, “moest”? Ik heb me tijdens de 37 minuten zelfkastijding die volgden, een paar keer echt afgevraagd waarom ik dit nu eigenlijk aan het doen was. En toch bleef ik maar doorgaan. Wel aan een sneller tempo dan gepland, op sommige momenten bijna sprintend. Ik wou namelijk zo snel mogelijk weer terug binnen zijn –waar het droog is en geen stormwind door de muren heen blaast. Terwijl ik aan het beulen was, ging het alleen maar harder en harder regenen tot ik compleet verzopen was tot op mijn vel. M’n jasje diende dus tot niks meer, was gewoon niet bestand tegen zo veel liters waters. Enige lichtpuntje was die enige andere zot die ik op heel dat tripje tegenkwam, nog een loper! In die paar seconden dat we elkaar passeerden, vonden we even die speciale connectie in elkanders blik, die enkel lopers in die omstandigheden kunnen voelen. Duimen omhoog naar elkaar toe en ik kreeg een welgemeende “goe bezig” toegeschreeuwd. Dat deed deugd se. Toch iemand die me begrijpt, héhé.

Soit…6,4 km, dat was het resultaat, in dik 37 minuten. Al druipend terug binnen, 10 minuten staan uitlekken en dan weer opwarmen. Al bij al natuurlijk wel blij dat ik die kilometertjes gelopen heb – spijt van een training heb ik nog nooit gehad – maar ik durf echt wel even toegeven dat ik er vandaag niet zo van genoten heb 😉

rain

Advertenties

2 gedachten over “verzopen

  1. Nou, je staat zeker niet alleen. Ook ik houd niet van regen en wind. Maar laat me erook niet door beïnvloeden. En soms, heel soms, vind ik het stiekem toch wel leuk….
    Toch maar snel naar korte-broek-en-t-shirt tijden.
    Enfin, je hebt toch maar mooi wel gelopen!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s