alles zijn gangetje

Weinig te melden eigenlijk 😉 De trainingen gaan zoals ze moeten gaan. Dinsdag onder m’n middagpauze een tempotraining afgewerkt, waar ik heel tevreden over was. Een wisselloop van 10 min D1, 8 min D2 en 6 min D3 en dat twee keer achtereen. Ik hou van dit soort trainingen en al zeker als het supergoed gaat.

Vrijdag een tempoloopje dan. Hadden jullie vrijdag ook zo’n lentegevoel? Ik alleszins wel. Normaal gezien zou ik ’s avonds in het donker gaan lopen, maar dat zonnetje riep veel te hard. Om 16u gemaakt dat ik weg was op het werk, bij thuiskomst direct in m’n loopplunje gekropen zodat ik om 17u de deur uit was om nog die laatste zonnestralen en het bijhorende temperatuurtje mee te pikken. Missie geslaagd. Wat was dit heerlijk. Echt mijn weertje en vooral mijn temperatuur! Geen last van mijn longen, een hartslag die prompt enkele slagen lager ligt. Laat die lente maar komen. Het werd een supertempo-loopje van een klein uurtje.

Vanmorgen liep het een tikje minder. Gisteravond een glaasje wijn te veel en vooral een overdosis macaroni met zalm. Dat wrong allemaal deftig tegen vanmorgen. Ik kon het dan nog niet nalaten van een stevig ontbijt te verorberen en iets te snel na dat ontbijt al te willen vertrekken (wegens nog plannen de rest van de dag). En dan is het met dit weer ook nog raden naar wat je nu best aantrekt. Hoeveel laagjes zijn er zo nodig op een ochtend waarbij de eerste zonnestralen komen piepen maar de koude van de nacht nog nazindert? Ik maakte een verkeerde keuze. Gevolg: véél te warm aangekleed, een maag die nog volop dat copieuze ontbijt aan het verteren was en bijgevolg een hartslag die zelfs aan een slakketempo van 8,5 km/u (ja, zo traag liep ik met momenten) toch naar de hoogste regionen klom. Pfftt…Nou ja, eigenlijk ging het voor de rest wel goed hoor. Ik focuste misschien wat te veel op die hartslag, maar voor de rest was het best wel een fijn loopje, vooral omdat het zonnetje me heel de weg gezelschap heeft gehouden. Uiteindelijk toch 12 km gelopen, dik oké.

Nog twee weken en er staat weer een trail op het programma. 17 km! Dat zal weer lekker traag moeten gaan, wil ik de finish halen 😉

slowrunners

Advertenties

Een gedachte over “alles zijn gangetje

  1. Ik heb me ook mispakt aan de kleren gisteren en veel te warm ! Het was een duurloop’ ik had wintersokken aan en meteen al blaren ook ! Toch deelde ik je gevoel’ met zo een zonnetje kan je niet binnenblijven !

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s