eventjes ertussenuit

Afgelopen week trokken we er eens enkele dagen tussenuit. Even ontsnappen uit de dagelijkse ratrace. Het hielp dat we allebei nog verlofdagen van vorig jaar moesten opnemen en dat Seppe Krokusvakantie had. Enkele dagen voor ons vertrek snel nog een last minute geboekt in een bungalowpark in Nederlands Limburg, in de buurt van Venlo. Wijllie weg!

Vlak voor ons vertrek op maandag deed ik nog wel snel mijn training die eigenlijk op dinsdag gepland stond. Zo hoefde ik me alleszins niet in bochten te wringen om tijdens ons verblijf daar toch te gaan trainen. Gezin komt op de eerste plaats tijdens vakantie, uitslapen hoort daar ook wel bij 😉

We verbleven in een superdeluxe bungalow (naar onze normen toch) in een mooi park. Alles voorhanden, ook een zwembad met lange glijbaan (super voor ons waterratje) en jacuzzi. Natuurlijk zaten we daar elke dag in.
Daarnaast ook wat dingen gaan bekijken in de regio. Jammer genoeg waren sommige dingen nog niet open wegens winterseizoen. Zo was vlakbij het pretpark Toverland. Dat was wel open, maar op de site stond dat het gros van de attracties wel gesloten zou zijn. Dat lieten we dan maar links liggen. Ook een natuur-attractiepark, Klein Zwitserland (??), dat ons ideaal leek om met Seppe te doen, was jammer genoeg gesloten. Dan maar naar Nationaal Park De Maasduinen. Een wandeling in de natuur hoort er nu eenmaal wel bij in Limburg. We kozen voor de wandeling rondom het Reindersmeer. DSC_0880Ongelooflijk mooi van natuur, zalig om doen. Wel jammer dat een carnavalsfeest een beetje verder op een terrein of zo qua lawaai de rust van de natuur compleet teniet deed.
Halverwege de route rondom het meer konden we een trekpont nemen om het meer (op het smalste punt) over te steken. DSC_0922
Stevige korvee om die pont tot bij ons te trekken en nadien onszelf ermee naar de andere kant te trekken. Voor onze Seppe een belevenis natuurlijk. Het was wel nodig om zo de route in te korten. Voor een 4-jarige is een wandeling van 5 km toch wel wat beter te doen dan 9 km. Met z’n allen alleszins enorm genoten.

Venlo bezochten we natuurlijk ook eens (weinig aan te beleven) en manlief wou heel graag naar het archeologisch park van Xanten in Duitsland. Op zich niet zo’n superlange rit, dus waarom niet. Het was best wel tof om doen. Een groot uitgestrekt domein waar nog DSC_1026restanten te zien zijn van een Romeins dorp. Het gigantische museum dat aan de rand ligt, geeft goed weer hoe het er destijds moet uitgezien hebben. De restanten van de Romeinse tempel en DSC_1042de arena zijn indrukwekkend om zien, maar ik had wel de indruk dat ze heel veel gerestaureerd hebben, zeker aan de arena. De traphallen leken wel vers gegoten beton hier en daar 😉

Vrijdag moesten we weer naar huis, maar wilden we eerst nog een wandeling doen. Alleen gooide het weer roet in ’t eten. De mannen hadden geen zin in wandelen in de regen, ik ook niet. Dan maar eens naar Maasmechelen Village gereden. Ook goed voor nooit meer, ons type van gerief niet 😉

Bij thuiskomst, na de uitpakstress, mijn loopschoenen dan terug aangetrokken voor de vrijdagse training. Dat liep voor geen meter. 4 dagen kilometers slenteren en elke avond wijn drinken…dat liet zijn sporen na. Loodzware benen die niet vooruit wilden. Pfftt…Training wat ingekort en sowieso wat trager gelopen (ging niet anders).

Zaterdag dan m’n benen eens goed laten rusten en vanmorgen ging de langere duurloop geweldig goed. In totaal 15,4 km op het gemakske afgehaspeld, in het zonnetje. Echt genieten. En zo in extremis toch een klein beetje klaar voor de Charlepoeng-trail van volgende week zondag. Nou ja, klaar? Let’s wait and see.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “eventjes ertussenuit

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s