gelezen: Brokkelkop van Conrad K. Alderman

Een beetje een gekke titel – Brokkelkop. Het slaat op de zombies die in het boek rondlopen. Geen bloeddorstige zombies zoals we tegenkomen in de films van George A. Romero of in de horrorserie The Walking Dead. De Brokkelkoppen zijn best wel, euhm, zachtaardige zombies. Alleen jammer dat hun vel zo afbrokkelt als ze ook maar een beetje beginnen te zweten.

Maar nu ga ik al iets te ver. Maar eens beginnen bij het begin: we bevinden ons in 2040, een 20-tal jaar na de Bijna-Zombie-Apocalyps. De “bijna”-apocalyps, want nadat enkele snuggere mannen doorhadden dat de zombies zo bloeddorstig en hongerig naar mensenvlees werden door het zien van de kleur roze, kon de apocalyps net op tijd vermeden worden. De kleur roze werd verbannen naar de illegaliteit, waardoor de mensheid voorgoed zich het genot tot aardbei-ijsjes zou moeten ontzeggen, maar de zombies konden wel vreedzaam naast de mensen blijven leven. Oké, ze eten alleen nog maar pizza, schuifelen wat rond en kunnen alleen maar ingezet worden voor de meest hersenloze jobs, maar zo verdienen ze toch nog hun plaatsje in de maatschappij.

In die maatschappij groeit de jonge Tiberius op. Waarom hij zo heet, wordt ook nog wel duidelijk in het boek. Tiberius is nogal een zwartgallige ietwat depressieve jonge kerel, tot één bijzondere zombie zijn pad kruist, Emma. Zij wordt met haar familie in het appartement naast dat van hem geplaatst. Het onvoorstelbare gebeurt: hij wordt er stapelverliefd op. Maar een relatie met een zombie…da’s toch vragen om problemen, niet?

Brokkelkop is geen boek voor volwassenen, wel voor de jeugd van tegenwoordig. Maar niet getreurd: ook als 40-jarige kon ik hier echt wel van genieten. Al is het door de referenties naar Star Trek (Tiberius, anyone??), Monty Python, Star Wars en zo meer, referenties die die jeugd misschien niet altijd direct doorheeft. Ik vond het alleszins een hilarisch boek, gewoon tof om te lezen. En met 188 pagina’s had ik het zo uit.

Ik moet wel toegeven dat ik hier zwaar aan belangenvermenging doe. Ik was proeflezer van dit boek, Conrad K. Alderman is het pseudoniem van mijn ventje en dit is zijn allereerste roman 😉 En natuurlijk raad ik het van harte aan iedereen aan!

Brokkelkop is momenteel via print-on-demand al te verkrijgen bij onder meer www.bruna.nlwww.yanga.nl, bij www.ako.nl en bij Amazon. Binnenkort ook bij bol.com en hopelijk ooit eens in de betere boekhandel 😉

brokkelkop

 

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s