Dutch Comic Con

Afgelopen weekend trokken m’n ventje en ik er onder ons tweetjes op uit naar het Utrechtse. We verbleven in Amersfoort, wat een aangename verrassing bleek. Leuk shoppingstadje, aangenaam om even rond te wandelen en dat zelfs in heus rotweer. Kortom, een bezoekje waard. We zaten dan ook nog voor een prikje in een supersjiek hotel, van zelfverwennerij gesproken. Dat mag al eens.

dutchcomicconDe reden van ons bezoek aan onze Noorderburen was de beurs “Dutch Comic Con”. Een idee van ’t ventje, want wie ons kent weet dat er hier bij ons thuis en in zijn vroeger ouderlijk huis zo’n 10.000 strips en American Comics stof liggen te vergaren. Ik heb dus een heuse verzamelaar in huis. Ieder zijn hobby hé. En als ik hem meesleur naar marathons, mag hij me zo nu en dan eens meesleuren naar een stripbeurs. Maar laat ons Dutch Comic Con vooral geen stripbeurs noemen. Het is echt veel meer dan dat en gek genoeg had ik er  enorm veel zin in om ermee naartoe te gaan.

Dutch Comic Con is een Europese mini-kopie van de echte San Diego Comic-Con die jaarlijks in juli doorgaat en daar 4 dagen duurt. Ooooh wat dromen wij ervan om ooit eens naar de echte Comic-Con te gaan. Het is dan ook hét walhalla voor mensen zoals wij die fan zijn van Star Wars, Star Trek en alle andere dingen met het woord Star in, maar ook voor die leuke Nerd-series à la The Big Bang Theory, Breaking Bad, Game of Thrones en zo meer. Want zo’n dingen staan dus volop in de kijker op de Comic Con-beurzen, naast alles wat met comics (denk aan Superman, Captain America, Batman, Fantastic Four enz…), strips, manga, rpg’s (role playing games), fantasy-boeken en horrorliteratuur, te maken heeft.

???????????????????????????????Op zo’n Comic Con komen dus heel veel nerds af, die hun voorliefde voor het genre niet onder stoelen of banken steken. We zagen dus heel wat verklede figuren. De fun begon op dat vlak al op de parking. Uit de auto naast ons stapte een vader uit met zijn twee ietwat obese dochters. Eén van de dochters had een school-outfit (met mini-plooirokje) aan en drapeerde daar plots een hele tovenaarsmantel over en begon met een toverstokje te zwaaien. Ah, Hermione uit Harry Potter dus, weliswaar een beetje voluptueuzer dan dat we ze gewoon waren, maar wel schattig om zien.
Er was trouwens een wedstrijd voor dat verkleed volkje op Dutch Comic Con. Daardoor gingen sommigen wel heel ver in hun rol en waren ze tot in detail in hun favoriete personage gekleed. Best wel knap om zien eigenlijk.

Naast verklede bezoekers trok Dutch Comic Con ook een aantal bekende acteurs aan. Maar terwijl je in San Diego echt alle hoofdrolspelers van zowat alle populaire televisie-series tegen het lijf loopt, moesten we het in Nederland natuurlijk wel met de wat minder grote namen stellen. Op één uitzondering na, als je een fan bent van Breaking Bad tenminste.

DSC03564Giancarlo Esposito, die de rol van Gustavo “Los Pollos Hermanos” Fring speelt, kwam signeren en konden we in vol ornaat gaan bewonderen. Een handtekening krijgen en ermee op de foto gaan, kostte in totaal 70 euro. Dat geld hebben we aan andere dingen uitgegeven dat weekend hoor. Maar gelukkig had ie geen bezwaar dat we zelf foto’s van hem namen. In tegenstelling tot Christopher Atkins, die blonde jongen van weleer uit The Blue Lagoon. Niet alleen is ie niet al te mooi oud geworden (hij ziet eruit als een verrimpelde trol), toen we aanstalten maakten om een foto te maken kregen we bijna een bodyguard op ons afgestuurd. Flauw hoor. Er stond dan ook geen kat aan te schuiven bij hem, want dat jonge volkje weet natuurlijk niet wie hij is…
Daarnaast zagen we zo ook Samantha Fox (dat vond mijn ventje wel leuk), Costas Mandylor, en acteurs uit Harry Potter (de Rus),  The Walking Dead (de rosse), Game of Thrones (Pycelle), en Black Sails (de kale) en dan nog ene die altijd monsters speelt.

blog2Het was ook wel leuk om twee van de oude Batmobiels, de Delorean uit Back to the Future en de Ghostbusters-auto eens in ’t echt te zien.

DSC03472

DSC03480

 

 

 

 

 

Kortom, een leuke ervaring en echt de moeite om eens te bezoeken, zo’n beurs voor nerds. Maar ja,  ik ben het zelf dan misschien toch ook een beetje hé…

 

Advertenties

Een gedachte over “Dutch Comic Con

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s