iets nieuws

Het lukt de laatste weken weer amper om iets neer te schrijven. Razend druk op het werk met de nodige stress erbij…Eerlijk gezegd heb ik dan ’s avonds gewoon geen zin noch de fut om me aan het schrijven te zetten. Dan spendeer ik dat beetje tijd liever aan m’n gezinnetje en zo nu en dan aan de broodnodige ontspanning onder de vorm van lopen of een yoga-sessie.

Natuurlijk blijf ik lopen. In tijden van stress voor mij hét middel om even te ontsnappen en de nodige spanningen uit m’n lijf te lopen. Vorige week probeerde ik zo eens iets nieuws. Eigenlijk iets ouds dat ik nog eens opnieuw ging doen. Vroeger ging ik wel vaker om 6u ’s morgens lopen, maar sinds ukkepuk in ons leven is, kwam dat er niet meer van. Maar vrijdag had ik geen keuze. Ofwel om 6u ofwel niet. Vergaderingen op het werk en ’s avonds plannen, dus tja. Om 5u45 ging m’n wekker af, 20 minuten later stond ik al buiten. Fijn temperatuurtje, geen kat op straat, hmmmm…zalig. Het werd een superzalige training van een kleine 10 km. Just me, myself and I (en een beetje muziek op m’n hoofd). Daarna wel effe rushen om op weg naar het werk te geraken, maar alles is perfect verlopen, dus heb niet te klagen. Dat dit wel de nodige coördinatie vergde met het ventje om ook ukkepuk uit bed te halen en klaar voor school te maken en zo….dat maakt dat het niet altijd zal lukken, zoiets. Ventje moet ook op tijd naar ’t werk vertrekken hé, maar die vrijdag werkte hij van thuis uit, handig!
early2

Vandaag weer iets nieuws! Ik hoefde vandaag niet te trainen. Gisteren een korte training onder m’n middagpauze gedaan en de volgende keer hoef ik pas vrijdag m’n loopschoenen aan te trekken. Maar na Seppe’s zwemles beloofde ik van met hem eens te gaan “jojjen” (joggen dus, maar hij spreekt het zo uit). Hij op de fiets, ik ernaast. Seppe kan ondertussen fietsen, maar nog als een echt beginnerke (stel voor: een ladderzatte kerel die zwalpt over de weg en maak daar nu een kind van bijna 5 jaar van ;-)). Er zelf naast fietsen is je eigen leven riskeren, dus leek het me beter om met hem te gaan oefenen terwijl ik ernaast loop. Hij moet nu eenmaal op straat leren fietsen, willen we ooit eens met hem fietstochtjes gaan ondernemen. Dus toch maar looptenueke aangetrokken, gelet op het warme weer, loopschoenen aan en dan met zoonlief op stap. Hij had er zin in, want nu kon hij eindelijk mama eens zien “jojjen”. Ik had een toerke van 3,5 km in gedachten, dat ons zou doen eindigen aan de speeltuin (die hier op 300 meter van ons deur ligt), kwestie van hem te motiveren. Awel, dat ging best wel goed. Hij vond het zelf wel spannend, lette goed op, in die mate dat hij bij elke auto of fietser die hij zag, gewoon spontaan stopte. Héhé. Dat werd dus meer een intervaltraining dan een looptraining. Af en toe gaf ie flink gas en moest ik zelf aan het sprinten, op andere momenten ging ie zo traag dat ik moest wandelen. En dan zwijgen we nog maar over het feit dat ie me een twintigtal keer bijna omver fietste omdat ie nog altijd wat aan het zwalpen ging met momenten (maar tegen ’t einde beterde dat wel).
Conclusie: het was spannend, maar tegelijkertijd volop genieten van de tijd met ons tweetjes. Iets dat we de komende weken en maanden zeker nog vaker zullen doen, steeds een stukje verder hé. Zo oefent ie goed met fietsen en heb ik wat extra rustige (en soms stevige) kilometerkes achter de kiezen 🙂

foto van begin april bij zijn fietsles in 't dorp

foto van begin april bij zijn fietsles in ’t dorp

Advertenties

2 gedachten over “iets nieuws

  1. Wat slim om zo je trainingen aan te passen. Ik weet dat kinderen ook dol zijn op kilometertellers, dus tegen de tijd dat je hem verder wilt laten fietsen 😉

    Groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s